Rondreis

Noord Algerije

Algerije is een  fascinerend land in Noord-Afrika een combinatie van veel cultureel erfgoed dat millennia teruggaat en met enkele van de meest dramatische woestijnlandschappen ter wereld.

Voorheen gekoloniseerd door de Romeinen, de Turken en de Fransen, is het land een bestemming van ongeëvenaarde omvang en grandeur. Onder de uitgestrekte stranden van Algerije vind je enkele van de meest mooie oasesteden in de regio, zoals Ghardaia en Timimoun; gedomineerd door oude Ksars houden de omliggende, uit aarde opgetrokken dorpen nog steeds vast aan tradities die het woestijnzand eeuwenlang hebben doorstaan. Het land kan bogen op een aantal UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals de spectaculaire oude Romeinse vindplaatsen Timgad, Djemila en Tipaza. En de bruisende hoofdstad Algiers biedt een aantrekkelijke mix van Ottomaanse grandeur, koloniale chic en de hedendaagse levendigheid.

Informeer naar Programma en prijs

Data & Prijzen

Aantal dagen10
Prijs informeer naar de prijs
Minimale deelname 2 personen
Vertrek wekelijks

Reisinfo rondreizen Algerije

Cultuur
In Algerije leven voornamelijk Arabieren, deze bevolkingsgroep vormt 80% van de bevolking. Hiernaast is 19% Berbers en 1% van de bevolking is van Europese afkomst. Gedurende 132 jaar is Algerije een kolonie van Frankrijk geweest. In 1962 verwierf het land de onafhankelijkheidsstatus. De Toeareg leven in het zuiden. De Tifinagh is de geschreven taal van de Toeareg nomaden. De Toeareg zijn een Berbervolk dat in het westen van de Sahara en Sahel woont. Als nomaden leven zij voornamelijk van de veeteelt. De circa 1,2 miljoen Toeareg zijn in vijf landen te vinden: zo’n 600.000 in Noord-Niger, 500.000 in Noord-Mali, 45.000 in Zuid-Algerije, 30.000 in Zuidwest-Libië en ruim 10.000 in Burkina Faso. Een volk dat in rap tempo zijn nomadenbestaan opgeeft.
Taal
De bevolking spreekt Arabisch, Berber en Frans. De Toeareg spreken Tamaschek en hun schrift heet Tifinar gebaseerd op een Oud- Libisch alfabet.
Klimaat
Algerije heeft een gematigd mediterraan klimaat aan de kust een steppeklimaat tot aan de Hoge Plateaus van de Sahara-Atlas en een woestijnklimaat ten zuiden daarvan.
Reisdocumenten
Geldig paspoort, bij binnenkomst moet het paspoort nog 6 maanden geldig zijn. Visum is verplicht hiervoor heb je een uitnodigingsbrief nodig, deze is te verkrijgen via Sahara Travel. Omdat dit een tijdrovende klus is dien je ruim 8 weken van te voren de reis te boeken.
Geldzaken
De munteenheid in Algerije is de Algerijnse dinar (DZD). 1 Algerijnse dinar is € 0,0075 en € 1,- is 132 Algerijnse dinar. Alleen in Tamanrasset en Djanet kan gepind worden hierna niet meer. Neem contante euro’s mee. Wissel je geld niet om in Nederland of België. Je hebt weinig contant geld nodig en waar je souvenirs wilt kopen kan dat ook euro’s.

Douane
Neem geen alcoholische dranken mee, er wordt streng op gecontroleerd. De dinar mag niet worden in- of uitgevoerd.

Gezondheid
Voor Algerije worden vaccinaties aangeraden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. Informeer hierover bij de GGD of de huisarts. Reizigers uit België vinden informatie op website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. 

Eten en drinken
Het eten tijdens onze reis is eenvoudig en goed. ’s Ochtends is er ontbijt met thee, koffie, brood, jam en kaas. ’s Middags wordt er uitgebreid de tijd genomen voor de lunch, welke bestaat uit een  salade met brood, fris, koffie of thee. s Avonds maakt de kok een warme maaltijd met vaak soep vooraf. Als het brood op is wordt er nieuwe gebakken. En het water word aangevuld uit de bronnen waar wij onderweg langskomen. In de Algerijnse keuken wordt veel olijfolie gebruikt. Koude schotels, rijk gevulde salades en rauwkost worden veel gegeten. Vlees wordt geroosterd of gegrild. Er wordt veel geitenvlees gegeten maar ook dromedarisvlees. De basis van een hoofdmaaltijd bestaat uit rijst, aardappelen, couscous en brood. Thee is de volksdrank zoals dat voor de gehele Sahara het geval is.

Kamelen- wandeltochten
Houd rekening met het feit dat er niet altijd op de dromedarissen kan worden gereden. Op sommige dagen kan er ruw terrein voorbijkomen wat niet geschikt is voor het rijden op een kameel. Dus dan moet je goed kunnen lopen. Wanneer je niet kunt omgaan met het Toeareg zadel moet je in staat zijn om de hele tijd te lopen. In toenemende mate worden telescopische wandelstokken gebruikt door de deelnemers, dit kan behulpzaam zijn in sommige gebieden. Breng ook een klein opblaasbaar kussentje of een dekentje mee. In het algemeen wordt er ’s ochtends ongeveer 3 tot 4 uur gelopen en in de middag nogmaals 2 tot 3 uur. 

Overnachtingen
Wij overnachten in Tamanrasset en Djanet op eenvoudige campings waar elke kamer twee bedden heeft en waar een gezamenlijke douche en toiletruimte is. De rest van de nachten slaap je in de openlucht of in een meegebracht tentje. De organisatie heeft matrassen bij zich en je neemt zelf een warme slaapzak mee en eventueel een tentje. Je kunt je wassen met water uit de bron ( niet in de bron!)  er gaat water mee in jerrycans.

Tijdzone
Er is in de winter geen tijdverschil in zomertijd is het in Algerije 1 uur vroeger.

Veiligheid
In groepsverband is het veilig om bepaalde gebieden in Algerije te bezoeken. De incidenten die er geweest zijn overkwamen de mensen die zelfstandig reisden en geen gids bij zich hadden. Reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Algerije vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken of op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het blijft altijd de keuze van de klant zelf om te reizen naar een bepaald gebied of land.

Telefoneren
Je kunt vanuit Tamanrasset en Djanet bellen en er zijn cybercafés. Indien het thuisfront je in noodgevallen wil bereiken dan kan men contact opnemen met Sahara Travel. De organisatie weet het beste hoe contact te maken met de groep.

Fooi
Het is gebruikelijk om een fooi te geven aan het eind van de reis aan de chauffeurs en de kok.

Zwaarte van de reis
In goede gezondheid is voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt de reis te doen. Er zitten een paar zware trajecten in de reis, lange afstanden overbruggen of dagtochten en bijna alle dagen kamperen in de openlucht. Flexibiliteit en teamspirit is belangrijk voor dit soort woestijn reizen.

Kleding
Draag t-shirt met mouwtjes en geen korte broeken of rokken. Neem makkelijke en luchtige kleding mee maar ook warme kleding voor de frisse avonden.

Wat neem ik mee
paspoort, e-ticket, contante euro’s, warme slaapzak, eventueel een tentje, een hoofdkussen, handdoek, zonnebril, iets voor op uw hoofd, stevige wandelschoenen of sandalen, tekentang, jodium, flesje desinfecteergel, ontsmettingsdoekjes, het muggenmiddel deet, klamboe, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts en diarree, toiletpapier, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte, thermometer, ORS ( Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten.

Bagage
Neem soepele reistassen mee en geen harde koffers. In verband met de trektocht die we maken in Tassili N’Ajjer en in Adrar N’Ahnet adviseren wij je alleen het hoognodige mee te nemen. De dromedarissen dragen je bagage maar deze willen we niet onnodig belasten. 

Rotskunst
Je mag de rotskunst fotograferen maar nooit met de flits! ook niet nat maken of op enige wijze aanraken. De gebieden met veel rotskunst behoren tot “Parc National du Tassili n ‘Ajjer” en “Parc National du Ahaggar” en er zijn ook rotstekeningen te vinden in het gebied van Adrar N’Ahnet.

Rondreis Algerije

Boekencontact opnemen