Rondreis Algerije

Noord en Zuid Algerije

Algerije is een  fascinerend land in Noord-Afrika het herbergt een combinatie van veel cultureel erfgoed dat millennia teruggaat en met enkele van de meest dramatische woestijnlandschappen ter wereld.

Voorheen gekoloniseerd door de Romeinen, de Turken en de Fransen, is het land een bestemming van ongeëvenaarde omvang en grandeur. Onder de uitgestrekte stranden van Algerije vind je enkele van de mooiste oasesteden in de regio, zoals Ghardaia en Timimoun; gedomineerd door oude Ksars houden de omliggende uit aarde opgetrokken dorpen nog steeds vast aan tradities die het woestijnzand eeuwenlang hebben doorstaan. Het land kan bogen op een aantal UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals de spectaculaire oude Romeinse vindplaatsen Timgad, Djemila en Tipaza. De bruisende hoofdstad Algiers biedt een aantrekkelijke mix van Ottomaanse grandeur, koloniale chic en de hedendaagse levendigheid.

Data & Prijzen

Aantal dagen14
Prijs vanaf € 1.798,- per persoon bij 2 deelnemers.
Inbegrepen al het transfer en vervoer, alle overnachtingen met ontbijt, entreekosten, gids, overnachting op camping in Djanet met ontbijt, volpension al de dagen in de woestijn, chauffeur/gids met 4x4 wagen.
Niet inbegrepen vlucht vanaf € 459,- administratiekosten € 40,- visumkosten, mineraalwater, fooien, alle overige maaltijden en drankjes.
Minimale deelname 2 personen
Vertrek dagelijks met uitzondering van de maanden mei, juni, juli en augustus. Kies je alleen voor de noordelijke reis dan het hele jaar te boeken.

Van dag tot dag

Dag 1 en 2

Amsterdam – Algiers

Vlucht vertrekt vanaf Schiphol naar Algiers. Hier word je op het vliegveld verwelkomt en naar je hotel in Algiers gebracht. De volgende ochtend komt de gids je op de afgesproken tijd ophalen om je kennis te laten maken met Algiers. Je bezoekt Palais de Rais, National Museum of Fine Arts en de eeuwenoude steegjes die je door de Kasbah van Algiers leiden. Hotelovernachtingen in Algiers.

Dag 3 en 4

Algiers – Djemila – Constantine

Vandaag verlaat je Algiers en rijd je naar het kleine bergdorp Djemila. Het ligt verscholen in de prachtig heuvels van Kabylie en de overgebleven ruines zijn een mooie uiting van Romeinse macht en Afrikaanse schoonheid. De opgravingen zijn begonnen in 1909 en er zijn mozaieken blootgelegd en overblijfselen van baden, het forum, triompboog, kapel en doopkapel. Je overnacht in een hotel in Constantine. De volgende ochtend bezoek je het mooiste van Constantine ook wel bekend als ‘de stad van de bruggen’ het heeft spectaculaire vergezichten en gebouwd op een rots als een adelaarsnest. Je bezoekt het paleis van Ahmed Bey, hij was de laatse bey van Constantine die regeerde van 1826 tot 1848,  het staat vol met tuinen met olijf- en sinasappelbomen en versierde wanden van Tunesische en Franse polychrome tegels. Indrukwekkend zijn de bruggen van Sidi Rached over de Oued Rhummel en het oude centrum Souika.

Dag 5 en 6

Constantine – Algiers – Amsterdam of Djanet

Je verlaat Constantine en reist weer terug naar Algiers. Deze rest van de dag is vrij te besteden in Algiers. Je kunt de reis verlengen met een 8 daagse woestijnreis door Tassili n ‘Ajjer dan neem je de vlucht ‘savonds naar Djanet. Wil je de reis niet verlengen dan overnacht je in Algiers en neem je de volgende dag de vlucht terug naar Amsterdam. Op het vliegveld van Djanet verwelkomt de gids je en brengt je naar een hotel voor de overnachting in Djanet. In de ochtend begint het avontuur door een van de meest indrukwekkende woestijnen op deze aardbol.

Sahara Algerije

Dag 7 t/m 14

Tadrart – Erg Admer – Timgas – Essendilene -Tikoubaouine – Djanet

De komende dagen word je ondergedompeld in de Sahara, je zult de ongekende schoonheid ervaren van het dagenlang offroad zijn, geen mensen tegenkomen en alleen met de elementen te zijn naast uiteraard de gids en kok die je begeleiden en dit gebied als hun broekzak kennen. Je verlaat Djanet in de 4×4 met de nodige voorraad aan benzine, water en eten voor de komende dagen en rijdt naar het woestijngebied Tadrart de rotsgravures in Oued In Djeren. Erg Admer waar je de rotsboog van Alidemma kunt bekijken, Timghas, Essendilene en Tikoubaouine. Gebieden met rotsbogen schitterende zandduinen, rostgravures en tekeningen. Elke dag wordt er eten voor je klaargemaakt en je slaapt in een tentje. Neem zelf een slaapzak mee en wil je niet op een matrasje van een ander slapen neem die dan ook mee. Op dag 13 is er tijd om ook de oasesstad Djanet te verkennen. In de avond word je naar het vliegveld van Djanet gebracht voor je vlucht naar Amsterdam aankomst op dag 14.

Crying Cow

Programmawijzigingen voorbehouden

Reisinfo rondreizen Algerije

Cultuur
In Algerije leven voornamelijk Arabieren, deze bevolkingsgroep vormt 80% van de bevolking. Hiernaast is 19% Berbers en 1% van de bevolking is van Europese afkomst. Gedurende 132 jaar is Algerije een kolonie van Frankrijk geweest. In 1962 verwierf het land de onafhankelijkheidsstatus. De Toeareg leven in het zuiden. De Tifinagh is de geschreven taal van de Toeareg nomaden. De Toeareg zijn een Berbervolk dat in het westen van de Sahara en Sahel woont. Als nomaden leven zij voornamelijk van de veeteelt. De circa 1,2 miljoen Toeareg zijn in vijf landen te vinden: zo’n 600.000 in Noord-Niger, 500.000 in Noord-Mali, 45.000 in Zuid-Algerije, 30.000 in Zuidwest-Libië en ruim 10.000 in Burkina Faso. Een volk dat in rap tempo zijn nomadenbestaan opgeeft.

Taal
De bevolking spreekt Arabisch, Berber en Frans. De Toeareg spreken Tamaschek en hun schrift heet Tifinar gebaseerd op een Oud- Libisch alfabet.

Klimaat
Algerije heeft een gematigd mediterraan klimaat aan de kust een steppeklimaat tot aan de Hoge Plateaus van de Sahara-Atlas en een woestijnklimaat ten zuiden daarvan.

Reisdocumenten
Geldig paspoort, bij binnenkomst moet het paspoort nog 6 maanden geldig zijn. Visum is verplicht hiervoor heb je een uitnodigingsbrief nodig, deze is te verkrijgen via Sahara Travel. Omdat het verkrijgen van het visum enige tijd in beslag neemt is het goed om op tijd te boeken.

Geldzaken
De munteenheid in Algerije is de Algerijnse dinar (DZD). 100 Algerijnse dinar is € 0,70. Alleen in Tamanrasset en Djanet kan gepind worden hierna niet meer neem daarom ook contante euro’s mee. Je hebt weinig contant geld nodig en waar je souvenirs wilt kopen kan dat ook in euro’s.

Douane
Neem geen alcoholische dranken mee, er wordt streng op gecontroleerd. De dinar mag niet worden in- of uitgevoerd. Drones worden niet binnengelaten.

Gezondheid
Voor Algerije worden vaccinaties aangeraden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar de website vaccinatiesopreis en informeer bij je huisarts naar je persoonlijke situatie. Reizigers uit België vinden informatie op de website wanda.be

Eten en drinken
Het eten tijdens je reis is eenvoudig en goed. ’s Ochtends is er ontbijt met thee, koffie, brood, jam en kaas. ’s Middags wordt er uitgebreid de tijd genomen voor de lunch, welke bestaat uit een salade met brood, fris, koffie of thee. s Avonds maakt de kok een warme maaltijd met vaak soep vooraf. Als het brood op is wordt er nieuwe gebakken. Het water word aangevuld uit de bronnen waar wij onderweg langskomen. In de Algerijnse keuken wordt veel olijfolie gebruikt. Koude schotels, rijk gevulde salades en rauwkost worden veel gegeten. Vlees wordt geroosterd of gegrild. Er wordt veel geitenvlees gegeten maar ook dromedarisvlees. De basis van een hoofdmaaltijd bestaat uit rijst, aardappelen, couscous en brood. Thee is de volksdrank zoals dat voor de gehele Sahara het geval is.

Kamelen- wandeltochten
Houd rekening met het feit dat er niet altijd op de dromedarissen kan worden gereden. Op sommige dagen kan er ruw terrein voorbijkomen wat niet geschikt is voor het rijden op de dromedaris daarom dat je ook goed moet kunnen lopen. Wanneer je niet kunt omgaan met het Toeareg zadel moet je in staat zijn om de hele tijd te lopen. In toenemende mate worden telescopische wandelstokken gebruikt door de deelnemers, dit kan behulpzaam zijn in sommige gebieden. Breng ook een klein opblaasbaar kussentje of een dekentje mee. In het algemeen wordt er ’s ochtends ongeveer 3 tot 4 uur gelopen en in de middag nogmaals 2 tot 3 uur.

Overnachtingen
Je overnacht in Tamanrasset en Djanet op eenvoudige campings waar elke kamer twee matrassen of bedden heeft en waar een gezamenlijke douche en toiletruimte is. De rest van de nachten slaap je in de openlucht of in een tentje. De organisatie neemt matrassen en een tentje mee en jij neemt je eigen slaapzak mee. Je kunt je wassen met water uit de bron ( uiteraard niet in de bron)  er gaat water mee in jerrycans.

Tijdzone
Er is in de winter geen tijdverschil in zomertijd is het in Algerije 1 uur vroeger.

Veiligheid
In groepsverband is het veilig om bepaalde gebieden in Algerije te bezoeken. De incidenten die er geweest zijn overkwamen de mensen die zelfstandig reisden en geen gids bij zich hadden. Reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Algerije vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken of op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het blijft altijd de keuze van de klant zelf om te reizen naar een bepaald gebied of land.

Telefoneren
Je kunt vanuit Tamanrasset en Djanet bellen en er zijn cybercafés. Indien het thuisfront je in noodgevallen wil bereiken dan kan men contact opnemen met Sahara Travel. De organisatie weet het beste hoe contact te maken met de groep.

Fooi
Het is gebruikelijk om een fooi te geven aan het eind van de reis aan de chauffeurs en de kok.

Zwaarte van de reis
Met een goede gezondheid is deze reis voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt te doen. Er zitten een paar zware trajecten in de reis, lange afstanden overbruggen of dagtochten en bijna alle dagen kamperen in de openlucht. Flexibiliteit en teamspirit is belangrijk voor dit soort woestijn reizen.

Kleding
Draag t-shirt met mouwtjes en geen korte broeken of rokken. Neem makkelijke en luchtige kleding mee maar ook warme kleding voor de frisse avonden.

Wat neem ik mee
Paspoort, e-ticket, contante euro’s, warme slaapzak, eventueel een tentje, een hoofdkussen, handdoek, zonnebril, iets voor op je hoofd, stevige wandelschoenen of sandalen, jodium, flesje desinfecteergel, ontsmettingsdoekjes,  deet, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts en diarree, toiletpapier, zonnebrandcreme en eventueel een middel tegen reisziekte, thermometer, ORS ( Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten.

Bagage
Neem soepele reistassen mee en het liefst geen hardschalige koffers. In verband met de trektocht die we maken in Tassili N’Ajjer en in Adrar N’Ahnet adviseren wij je alleen het hoognodige mee te nemen. De dromedarissen dragen je bagage maar deze willen we niet onnodig belasten.

Rotskunst
Je mag de rotskunst fotograferen maar nooit met de flits! ook niet nat maken of op enige wijze aanraken. De gebieden met veel rotskunst behoren tot “Parc National du Tassili n ‘Ajjer” en “Parc National du Ahaggar” en er zijn ook rotstekeningen te vinden in het gebied van Adrar N’Ahnet.

Noord en Zuid Algerije

Boekencontact opnemen