Ervaringen

Van onze klanten

Nicole

Maatwerkreis Noord en Zuid Algerije

Wij zijn onlangs op avontuur geweest door Algerije. Via Sahara Travel hebben we ons 6-daagse hoogtepunt in de Sahara van Algerije geboekt. We waren op zoek naar een specialist die ons kon helpen bij al onze vragen en wensen.

Gonda van Sahara Travel heeft zelf enorm veel ervaring in reizen door Arabische landen, reageert super snel, weet waar ze het over heeft, is persoonlijk betrokken, helpt waar nodig is en meer en denkt mee.

Sahara Travel is absoluut een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een persoonlijk avontuur, anders wil dan standaard en het maximale uit een reis wil halen.

Nicole van den Berg, Nienke en Funda.

kinderen algerije

John Lambada

Maatwerkreis Israël

Sahara Travel heeft voor ons een passende rondreis door Israël samengesteld waarbij er goed rekening is gehouden met een rolstoelgebruiker. Daar waar we bij 1 hotel wat problemen hadden, heeft Gonda van Sahara Travel ons meteen zeer goed geholpen. Het grote voordeel van Sahara travel is de persoonlijke benadering, kennis van de omgeving en daarnaast staan ze open voor eigen inbreng.

John en Martine. 

Douwe

Maatwerkreis Marokko

Geweldig zeiden we tegen elkaar toen we terugvlogen vanaf Agadir. Vorig jaar december belden we met Sahara Travel. We wilden een woestijnreis met heldere, donkere nachten: sterren kijken.

Er was vrijwel meteen een plan: een reis in februari met een 4WD met chauffeur. Start was in Marrakech, piepkleine straatjes, een deur, verrassing: een luxe hotel. Er volgden nog meer bijzondere slaapplaatsen en…lekkere maaltijden. De reis vervolgde over de Atlas via oase Fint naar Ouarzazate , Zagora en Dar Nzaha. Een prachtige ervaring was sterren kijken op het observatorium SaharaSky.

Verder via M’hamid, offroad de woestijn in, door het stroomgebied van de rivier de Draa naar oase Erg Smar. Dromedarissen, zand, zand en nog meer zandduinen in Chicaga. Wat de tocht helemaal relaxt maakte was dat we bijna alles konden overlaten aan een prima chauffeur.

Naar de bewoonde wereld terug, overnachten in kasbah Gousteau bij Taroudant, een prachtige ommuurde oude stad. Helaas naderde het einde van de reis….een reis om nooit te vergeten.

Douwe en Wytske

 

Echtpaar uit Amsterdam

Maatwerkreis Marokko

Wat hebben we een topvakantie gehad! Het gedoe bij de receptie had wel wat charmants, dus we hebben er in het geheel geen last van gehad. We hebben intussen al wat reclame voor jou gemaakt en zijn zelf van plan nog een keer naar Marokko te gaan al realiseren we ons zeer goed dat er zoveel mooie dingen in de wereld zijn te zien. We hebben uiteraard best wat feedback en deze is vooral lovend. Deze lange lijst geef ik hier niet weer. Sorry, maar onze score in een rapportcijfer weergegeven is een ‘9’.

Jolanda en Rhomi

Maatwerkreis Oman

De reis was fantastisch. Ben heel erg onder de indruk van de natuur in Oman. Ik wil zeker graag terug. Ik heb een boek gevonden met allemaal off-road routes. We vonden het wild kamperen fantastisch en de off-road route ook. En het slapen in de woestijn.Ook de gids was super, zo gastvrij en hartelijk. Hij heeft er alles aan gedaan om ons een leuke reis te bezorgen.Het leuke was ook dat hij veel van kamperen en eten houdt. We hebben ook niet het hele programma gevolgd omdat het te veel was. Ik vind 1 fort bezoeken genoeg. We hebben vooral van de natuur genoten en van de vrolijkheid van de gids, lekker eten… Het is ook gelukt om een beetje buiten de toeristen zone te blijven. Het was ook de hartelijkheid en de vrolijkheid van de gids, dat Oman bijzonder maakte voor Rhomi en mij. We voelden ons heel welkom. Ik ben nog nieuwsgierig naar hele andere stukken van Oman. Want er valt nog heel veel te ontdekken, qua natuur. Dank je Gonda, voor de mooie reis die je voor ons hebt geboekt. En de fijne mensen. Ahmed belde regelmatig om te vragen of alles goed ging. Alle reizen die we bij je gemaakt hebben, zijn tot nu toe heel fijn geweest.

Evert

Maatwerkreis Oman

Wij zijn goed thuisgekomen na een leuke reis in Oman. De hoogtepunten van de reis waren zeker het verblijf in de woestijn en de dessertcrossing. Ook het bezoek aan Turtle beach was een meevaller. Wij waren niet echt onder de indruk van “old Muscat ” en Sur. The Chedi was een gigantische voltreffer en we zijn blij dat we onze, deze “zottigheid” gepermitteerd hebben. Wij hadden op de terugweg van Nizwa naar Muscat met de mannen van het gezelschap nog 2 jeeps gehuurd om door de Wadi bin Aouf te rijden, maar tot onze spijt kon het ritje niet doorgaan door bewolking in de wadi. We hebben dan maar wat langer genoten van onze dag in The Chedi. :-)Bedankt en tot de volgende keer.

Dieuwke, Karst Jan en kinderen

Combinatie Israël-Jordanië reis

We hebben een fantastische vakantie gehad, alles op en top goed geregeld, we waren ook heel blij met de gids in Jordanië. Vanwege het weer in Petra ( sneeuw, ijs en mist) hebben we een nacht in Amman overnacht zodat we op tijd bij de Allenby bridge konden zijn voor de grensovergang met Israël. Sommige hotels basic anderen heel goed. Als we weer een dergelijke reis gaan maken, komen we zeker bij jullie terug. Heel erg bedankt.

Den Haag, Nico en Hanneke Jörg

Maatwerkreis Marokko

In december hebben wij een zeer avontuurlijke 12-daagse trektocht gemaakt door Marokko. Met gids Hammadi en chauffeur Mohammed trokken wij van Marrakech via Taroudant en Tagmoute naar Chigaga, de woestijn, waar we 2 nachten in tenten sliepen. Daarna naar Zagora en Oasis Fint in het dal van de Draa. Inderdaad avontuurlijk, we wisten ’s morgens niet waar we ’s avonds zouden slapen. Het begon al in Marrakech, waar we met onze gids naar ons eerste hotel in de Medina liepen, nauwe straatjes, soms overdekt,alleen voetgangers en fietsers, soms scooters. Veel hotels, allemaal met een schilderachtige binnenplaats (Riad), waarvan dan uiteindelijk één het onze. Heel gastvrij ontvangen, meteen thee, prachtige kamers, weliswaar zonder ramen naar buiten, wel naar de binnenplaats en boven een prachtig dakterras waar we de volgende dag ontbeten. Het grote plein Dhjem el Fnaa was een complete verrassing: zo druk, levendig, veel eet-kraampjes, maar ook veel kleding, sieraden, souvenirs, één en al bedrijvigheid, de hele avond door. Na een uitvoerige stadswandeling met gids de volgende dag verder door het Atlasgebergte gereden naar Taroudant, een kleine, maar levendig stad. Ook daar weer een stadswandeling en bezoek aan een leerlooierij. Heel indrukwekkend hoe daar zonder enige vorm van machines alles nog handmatig behandeld en bewerkt wordt. Ons hotel was allercharmants, met grote binnentuin waar onze maaltijden werden opgediend. In Tagmoute bezochten we een plaatselijk schooltje en een ruïne waar een achitecte bezig was met een imposante restauratie. Daarna werd dan koers gezetnaar de woestijn, weer na een prachtige tocht door het Atlasgebergte. Hoewel de accommodatie (grote tent) bescheiden was daar, werden we voortreffelijk verzorgd door onze eigen gids, en de aanwezige staf daar. Aan het eind van ons tweedaags verblijf zelfs en bonte avond. Gedurende de twee dagen gereisd door onafzienbare zandvlakten, soms een verdwaalde dromedaris; nog gepicknickt in de zandduinen, de creativiteit en de zorg van onze gids kende geen grenzen. In Zagora logeerden we in een volgens onze beleving *****hotel: zo groot was het verschil en het voelde goed! Het laatste onderdeel van onze tocht was in de vallei van de Draa in de Oase Fint: prachtig hotel, met zwembad en magnifiek uitzicht. Al met al een reis waaraan we nog heel lang met plezier en verwondering zullen terugdenken: uitstekend voorbereid en verzorgd door Sahara Travel en de door hen aangezochte gidsen.Wat een prachtig land en wat een aardige, klantvriendelijke mensen. Mooie onderkomens, goede restaurants en ongelooflijk veel te zien en te bewonderen.

Wieb en Mia, Piet en Trudy Klaas en Lia

Israël en Jordanïe Maatwerkreis

We hebben een fantastische vakantie gehad en echt genoten. We hebben echt versteld gestaan van hoe goed alles was geregeld. Er zijn heel veel mensen voor ons in touw geweest en ze waren er allemaal op de verwachte en afgesproken tijd. Na een dag van afstand en verhalen vertellend, merk ik hoeveel indrukken we te verwerken hebben. We hebben als groep veel lol en plezier gehad, maar ook de gesprekken over Israël en zijn bewoners waren zeer waardevol. Al met al een reis waar we lang over na zullen praten. Bedankt voor de goede zorgen, die we van minuut tot minuut hebben ervaren!

Carolien Wind

Algerije

’s Avonds bij het kampvuur vertellen we om de beurt hoe we de reis beleeft hebben. Fantastisch dus. De chauffeurs waren erg zorgzaam de gids heeft ons veel verteld, waardoor we ook bijzonder veel over de cultuur te weten kwamen. De kok bereidde iedere dag weer een heerlijke maaltijd. De 1e paar dagen waren we 2 groepen, maar al snel veranderde dat in 1 groep. We vonden het allemaal erg lastig om afscheid te nemen. Ik heb me tussen de Touaregs erg welkom gevoeld. Ik kijk terug op een bijzondere ervaring met wildvreemde mensen in de woestijn, het was geweldig, overweldigend, idioot mooi, bijzonder bijzonder.

Als ik de kans nog eens krijg……

Dorothy Arts, België

Libië

Ik kan al dagen géén woorden vinden… De immense intensiteit van een 10-daagse reis door de Libische Sahara laat zich moeilijk op ‘papier’ gebieden. Verhalen noch foto’s kunnen deze ervaring vatten zoals ze in werkelijkheid is. Het is een beleving! Dat is wat het is! Deze reis betekende voor mij een volledig afgesloten zijn van de wereld, een verbluffend verblijf onder een weidse sterrenhemel zonder lichtpollutie, een allesoverheersende stilte, een overgeleverd zijn aan de oerkracht van een overweldigende natuur, een periode van tijd “nemen”, het in verbinding gaan met mijn zus & mijn twee vriendinnen én met onze parels van Libische begeleiders, een bewuste en onbewuste ontdekkingstocht naar verschillende lagen vanbuiten en vanbinnen. En nog zovéél meer … Humor was mijn reisgezel! Er was ook dans. En muziek. En er waren diepe tranen af en toe…

Jacqueline

Maatwerkreis Tanzania

Fysiek ben ik weer thuis ja, mijn hoofd is nog steeds in Tanzania. Wat een fantastisch land, ongelooflijk.
Over de reis, ik weet nog steeds niet waar ik moet beginnen.

Allereerst, wat heb je een fantastische reis voor me samengesteld, het is alsof je in mijn hoofd hebt gekeken. Helemaal op mij toegespitst en rekening houdend met mijn beperkingen. De reis had alles wat ik graag wilde en véél, véél meer. Ik had een fantastische gids Saïdi. Een jonge gast, maar wat een wijsheid en gelukkig heel veel humor. Dat klikte gelijk.
De eerste dag hebben we al 4 van de “big five” gezien, heel bijzonder. De neushoorn hebben we de laatste dag gespot dus we hebben alle 5 dieren gezien.
Het was al met al een reis die mijn voorstellingsvermogen vér te boven ging. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen.
Ik wil je heel hartelijk bedanken dat je een droom hebt doen uitkomen. Je hebt de voorwaarden geschapen waardoor ik toch zo’n reis kon maken.

Uitrusten, sparen en dan kom ik bij je terug.

Jacqueline de Rijcke

Frank

Maatwerkreis Marokko

Sahara Travel heeft voor ons een fantastische rondreis geregeld in Marokko. In overleg nog wat dingen aangepast en het was helemaal op ons gezin afgestemd. De juiste gids in de Woestijn de meest mooie plekjes om te slapen en ook de autohuur (ophalen in Agadir en afgeven in Fes) was helemaal geregeld.

Ik kan het iedereen aanbevelen en ze zijn alle dagen van de week bereikbaar voor vragen.

Frank Prins

Djolena

Maatwerkreis Egypte

De reis in Egypte was super. Fijne gidsen, mooie plekken, memorabele ervaringen. Top. Dankjewel! Enige dat tegenviel was hotel in Caïro maar dat hebben we opgelost.

Fam. Wolters

Maatwerkreis Marokko

We zijn weer thuis en hebben een hele mooie reis gehad! Alles was goed georganiseerd, fijn om op deze manier te reizen, met gids en chauffeur en goede overnachtingsplekken. Prachtig land, we hebben genoten, Hartelijk dank voor het regelen.

Peter & Ineke

Maatwerkreis Jordanië

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad : prachtige natuur, mooie trekking, fijne gids en kok, alles was mooi. Petra mooi, Wadi Rum prachtig. In Wadi Rum hebben we niet 2 dagen gelopen. Tot onze verrassing boden ze ons aan om een jeeptour, kamelentocht en wandeling van een halve dag te doen. Hij bracht dat alsof dat bij ons bekend was. Bleek een goed alternatief te zijn! Tijdens de trekking veel geleerd over de gewoonten en cultuur van de Bedouinen. Het samen eten in de natuur op een matje was heel intiem, fijn. In alle opzichten dus een fantastische vakantie gehad. Tip voor de info vooraf: als wij hadden geweten dat we op tuinstoelkussens moesten slapen, hadden we onze eigen opblaasbare matjes meegenomen. Ook handig om aan te geven waarom vochtige doekjes in de paklijst staan. Wij hadden ons namelijk niet gerealiseerd dat we zonder voorzieningen zouden kamperen. Helemaal tot slot: Wij hebben de organisatie in Jordanië als een zeer fijne begeleider ervaren. Heel persoonlijke benadering. Hartelijk dank dus dat alles zo goed georganiseerd en geregeld is.

Adine,Marie-Loiuse,Eric en Gerda

Maatwerkreis Jordanië

Ik ben thuis gekomen met een grote lading prachtige herinneringen, beelden en verhalen. Nu vooral nog opgeborgen in mijn hoofd en koffer, maar daar komt heel snel verandering in! We hebben een fantastisch mooie tijd gehad in Jordanië. Echt sensationeel. Het kriebelt nog steeds van binnen, als ik aan de landschappen denk van Wadi Rum. Overweldigend de grootsheid en de kleuren van de rotsen en de woestijn. Wat me het meest aan blijft kijken, zijn de levendige blije en warme gezichten van de bedoeïenen. Door de fantastische gids hebben we de bedoeïenen en hun cultuur van heel dichtbij mogen ervaren. Wauw! Wat een gastvrijheid! Voor onze gids door Wadi Rum was er geen berg te hoog om ons de geheime plekken van de woestijn te laten zien. Met zijn 4wheeldrive reed hij over onbegaanbare wegen en rotsen. Little Petra hebben we op een ezel gezien en als het nodig was hij zelf een ‘ezel’ en droeg hij iemand op zijn rug. Wat heel mooi was voor ons, is dat de mensen ons altijd met alles hielpen. In de hotels, op straat, op het strand, in de winkels kwam er zonder te vragen vaak iemand een helpende hand bieden. Zo voelden we ons overal van harte welkom.Al met al was het een intens mooie en verrijkende ervaring. Jordanie heeft echt mijn hart gegrepen. De reis was echt perfect samengesteld en georganiseerd. Goed idee om na de woestijn een paar dagen bij te komen in Aqaba. Voor mij iets minder boeiend, maar heerlijk om langzaam aan terug te keren naar de gewone wereld.

Dick Verbeeten & Ilse Jacobs

Maatwerkreis Marokko

Onze vakantie zit er helaas weer op, we hebben het ontzettend goed naar onze zin gehad!! Jammer dat het zo kort was!! We hebben hele mooie natuur gezien, genoten van de gastvrijheid van de mensen, van de wandelingen en alle andere dingen.Ook hebben we smakelijk gelachen om Mohammed en Hammadi….een leuk gezelschap bijeen!! Ze maken er een feestje van en verzorgden ons super goed!

Johan, Janneke, Marian en Evelyn

Maatwerkreis Marokko

Het was geweldig, wat een reis. Ik heb echt al veel van Marokko gezien, maar dit was een hele bijzondere ervaring. Vanwege de route en de plekken waar we konden komen met de 4 wheel drive.Maar ook zekerde begeleiding van Hammadi en Mohammed maakt dat je op bijzondere plekken komt. We hebben veel gelachen, Moen Hammadi waren geweldig.We hebben net de foto’s nog eens bekeken op de computer en genieten weer. We weten nog niet hoe en wat, maar zeggen al: wanneer gaan we weer ? Een klein minpuntje: het laatste hotel in Agadir: de tegenstelling kon niet groter zijn.De grootte, het massale, de luxe.Velen hadden all-inclusive geboekt: het graaien. Maar we hebben heerlijk bij het zwembad gelegen. We hadden prachtig weer. We hebben dus heel veel genoten!!! Wat een heerlijkheid om met een klein groepje te gaan!! Heel hartelijk dank voor de goede gang van zaken!!

Yvonne Janssen en Mirjam de Ruiter

Egypte

Inmiddels alweer een week terug van onze reis naar de Siwa Oase in Egypte, genieten mijn vriendin en ik nog dagelijks na. Wat was het er mooi, overweldigend, puur, authentiek…Wat een vriendelijke bevolking… We hebben genoten. De reis was zeer goed georganiseerd en onze reisleider Khaled was een uitstekende begeleider waar we van op aan konden. Goed dat we Sahara Travel hebben ontdekt!

Eric van Benschop

Marokko

Een geweldige vakantiereis dat was het, erg avontuurlijk en mooi. Ook de groep, we waren met z’n vijven was erg leuk. Het klikte goed, wat natuurlijk niet onbelangrijk is als je 12 dagen met elkaar op stap gaat. Het landschap waar we doorheen reisden was zeer spectaculair….mooi en ruig. Al die verschillende kleuren, rood..geelachtig toen we door de Hoge Atlas gingen…heel mooi. En het ruige van de Gorges du Dades, de diepte…erg fraai. Het ruige landschap van het vulkanisch massief Saghro was ook zo’n topper. Om daar off-road te rijden…echt gaaf! Verder was de Sahara apart om te zien met al die zandduinen en er in de openlucht te mogen slapen. Wat ook indrukwekkend was..het Djem el Fnaa plein in Marrakech. Het is alsof je jezelf in het sprookje van “Duizend en 1 nacht begeeft.

Marcel van Ooij

Libië

’t Was een ervaring om nooit te vergeten: rondtrekken met 7 Libiërs, waarvan 3 echte Toearegs. 2 koks, 3 chauffeurs, een gids en een verplichte politieagent. En iedere avond na het eten rond het bij aankomst al aangestoken houtvuur thee drinken (een waar Toeareg-ritueel, gebaseerd op de Toeareg levenshouding en houding t.o.v. de ander), muziek maken, zingen en klappen, lachen en praten tot zeker 11 uur ’s avonds. En als je dan weet dat het om 6 uur al donkert…… dit keer bij volle maan, dus veel ‘overbelichte’ sterren. Je moet het gewoon zien en meemaken. Het is moeilijk dit geheel van ervaringen, beelden, sfeer en bijbehorende gevoelens in woorden te vervatten.

Toch een poging in één woord: overweldigend.

We waren gewoon een nomaden-convooitje van 3 landcruisers (i.p.v. dromedarissen), 14 trekkers en een open vrachtwagen-jeep met “keuken”, dat door de woestijn trok en 2 dagen een soort Paris-Dakar-race hield in de onmetelijke duinen met hoge, steile beklimmingen en diepe, loodrechte afdalingen. De ’keuken’ was de jeep met kartonnen dozen met voorraad, een tank camping-gas en plastic tafel en stoelen. En toen moest de reis nog begínnen.

Wat in de loop van de volgende 8 dagen gebeurde, komt vast weer tot leven, als ik de foto’s zie, maar ik kan dat generaliserend vervatten in een paar kernwoorden/-zinnen: Samen muziek maken rond het kampvuur; Samen eten; Samen op trektocht; Wederzijds begrip en amicale verhouding; Open minded; Geen ergernissen; Kortom, een ongecompliceerd avontuur van ontdekken, verwonderen en genieten, dankzij de Libische begeleiders (cauffeurs, koks, gids en …. vooruit ….ook de politieman, maar in 1e instantie dankzij Gonda, die toch maar met veel durf voor meer dan de randvoorwaarden zorgde, en niet te vergeten Anki, die met haar gulle lach en vakkundigheid van iedere olifant een mug maakte.

Mijn eerste boekenleggers en Toeareg-sjaal zijn al met veel enthousiasme gekozenen van eigenaar gewisseld, en van één van mijn vrienden kreeg ik al te horen:” ik hoef niet te vragen hoe je het gehad hebt. Je e-mails spreken boekdelen”. En dat klopt wel. Ik ben nog niet helemaal terug op Nederlandse bodem en daar zijn de foto’s debet aan: een mengeling van weemoed en gelukzalige herinneringen.

theeceremonie in de sahara

Joke Scholtens

Egypte

Beste Khalid, Ontzettend bedankt voorde warme gastvrijheid die Yasmine, jij en je twee jongens ons hebben bezorgd. We hebben het gewaardeerd dat je ons bij je thuis hebt uitgenodigd, als waren we een van jullie, hetgeen ons zo ‘thuis’ deed voelen. Door de manier waarop je ons “gidste” had ik op geen enkel moment ’t idee dat zo’n soort reis te moeilijk, bijna onmogelijk zou zijn voor licht lichamelijk gehandicapte mensen zoals ik: een echte ‘eye-opener’.

Bedankt voor je houding, je geduld en je gevoel voor humor. Alles leek mogelijk: – door de rolstoel in het bedoeïenenkamp achter te laten, mij verzekerend dat ik wel zonder kon (ik werd inderdaad op zo’n vanzelfsprekende manier geholpen). “Don’t be shy, just ask”” – door al die heerlijke maaltijden in de woestijn klaar te maken, – door de miljoenen sterren aan de hemel te laten zien, – door allerlei soorten woestijnlandschappen te laten bewonderen van de zwarte via de witte tot de nieuwe witte woestijn,. – door te zwemmen en je te wassen in warme bronnen, – door te kaarten, – door jou in de auto en ’s avonds bij kaarslicht Nederlandse woorden en kinderliedjes te leren (hoofd en schouders …….enz………..puntje van de neus).

Ik zat en lag te genieten van de stilte, terwijl ik mijn verbeelding liet werken, en ’s nachts mooie dromen had en kennelijk zo’n plezier had dat ik hardop grinnikte en zo op zijn minst de mensen in mijn naaste omgeving wakker maakte en hield (sorry!). Het was alsof er 4 aardige mensen op vakantie warenen genoten van hun verblijf in de woestijn in plaats van 2 toeristen en de chauffer/gids en zijn maat. Een bijzondere ervaring. We hebben genoten van ons verblijf in Egypte, met name in de woestijn, meer dan we met woorden kunnen zeggen. Dank je wel!!!!!

We wensen Sahara Travel veel succes en hopen dat ze meer gehandicapte mensen zo gelukkig zal maken als wij door door deze reis gemaakt zijn.

Rondreizen

Gehandicaptenreizen

Maatwerkreizen