Jordanië

Rondreizen

Jordanië ligt in het hart van het Midden Oosten en staat bekend als vredig land. Het toegankelijke koningshuis en de grootschalige opvang van vluchtelingen uit Syrie en Palestina tekent het gastvrije karakter. Ondanks dat het klein is heeft het door haar grote variatie aan ongerepte landschappen en natuurschoon, afgewisseld met ongekunstelde en sfeervolle restanten van beschavingen en oude culturen, een grote aantrekkingskracht op verschillende type reizigers.

In een tamelijk desolaat gebied ligt het door Unesco onderscheiden werelderfgoed; Petra, de stad van de Nabateeërs. Al wandelend door de nauwe rotswanden gang stap je ineens een roze gekleurde stad binnen. Je waant je onmiddellijk in een Duizend-en-een-nacht sprookje.
Als je de eeuwenoude koningsweg ( Kings Highway) in de Wadi Rum volgt, en door een van de verbazingwekkendste landschappen in het Midden Oosten slingert, valt de invloed van ons menselijk handelen volledig stil in deze wereld van roze rode, door weer en wind uitgesneden rotsformaties van imposante torenhoge wolkenkrabbers.
Met de kleurrijke onderwaterwereld van de Golf van Aqaba en het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg Nebo over het beloofde land, heb je meer dan genoeg hoogte en dieptepunten in een reis te pakken.

Jordanië, voor een groot deel woestijn maar verder zeer gevarieerd in natuur door de verschillende bodemsoorten en klimaattypen. De dennenbossen in het noorden van Jordanië lopen over in het glooiende landschap van de Jordaan Vallei wat begroeid is met olijf-, en eucalyptusbomen. Ten zuiden, richting de Dode Zee, bestaat het landschap uit modder en zoutvlakten waar niets groeit. Het woestijngebied in het oosten is schaars begroeid, maar schijn bedriegt want door de voorjaarsregen is hier een betoverende rijkdom aan planten te vinden.

Kamelentocht Jordanië

Fly drive Jordanië

Wandelreis Jordanië

Rondreis Jordanië

Maatwerkreis Jordanië