Kamelentocht 

Jordanie

Wandeltocht met dromedarissen in Jordanië. Het mooie Petra bezoeken en daarna een paar dagen wandelen met dromedarissen door de prachtige omgeving van Wadi Rum. 

Data & Prijzen

Aantal dagen8
Prijs € 1.339,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inbegrepen logies en ontbijt, volpension de dagen in de woestijn, al het transfer en vervoer, entreekosten Petra en Wadi Rum en visum.
Niet inbegrepen vlucht € 382,- onder voorbehoud van beschikbaarheid € 35,- administratiekosten, alle overige maaltijden drankjes en fooien.
Minimale deelname 6 personen
Vertrek Dagelijks

Van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam – Amman

Aankomst op het vliegveld in Amman waar je verwelkomt wordt door een van onze medewerkers. Transfer naar Petra Palace of gelijkwaardig hotel in Petra voor je eerste overnachting in Jordanië.

Dag 2

Petra

Petra is een zeer indrukwekkende erfenis van de Nabateeërs. Ze vormden een volk dat in de vroege Oudheid leefde in het Midden-Oosten. Hun koninkrijk besloeg delen van het huidige Jordanië, Syrië, Saoedi-Arabië en Israël. Zij dreven handel via de verschillende karavaanroutes. Onder andere de handel in wierook naar Jemen was belangrijk. De hoofdstad van de Nabateeërs was de stad Petra. De Nabateeërs hadden hun eigen religie. Centraal stond de verering van rotsen.
Daarnaast hadden zij verschillende goden in hun pantheon. Ze hebben waterkanalen aangelegd, die van ondergrondse bronnen in de bergen via tunnels naar droge landbouwgronden leiden. Petra staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Veel van de 800 individuele monumenten zoals gebouwen, tombes, graven, baden en tempels zijn uit caleidoscopisch zandsteen gehouwen. In de middag brengt de chauffeur je naar de plaats in Wadi Rum waar de volgende ochtend de wandeltocht met dromedarissen zal beginnen. Overnachting in de woestijn.

Dag 3 – 7

Wadi Rum

De komende 5 dagen trek je met of op de kameel door de prachtige woestijn van Wadi Rum. De tocht begint bij Disseh. Wadi Rum heeft prachtige rotsformaties, zandsteen, graniet en veel zand. Een onvergetelijke ervaring om door deze indrukwekkende woestijn te wandelen en ‘nachts de sterrenhemel boven je te zien verschuiven. Gedurende de reis zullen de bedoeïenen uitstekend voor je zorgen. Op de zevende dag komt er een eind aan de woestijntocht en zal de chauffeur je naar het Arena hotel (of gelijkwaardig) in Amman brengen.

Dag 8

Amman – Amsterdam

Transfer naar het vliegveld in Amman. Je kunt deze reis verlengen met een aantal dagen aan de Rode Zee in Aqaba of aan de Dode Zee.

Reisinfo rondreizen Jordanie

Klimaat
Het westen van Jordanië heeft een mediterraan klimaat. Droge en warme zomers en milde en vrij natte winters. Richting het zuiden wordt het klimaat warmer en droger. Hier heerst een woestijnklimaat in de zomer met temperaturen overdag meer dan 35°C en in de winter komen de temperaturen nog rond de 15°C en 20°C. Er zijn bovendien nog diverse klimaatsoorten door de hoogteverschillen. In het zuiden regent het weinig, in de maanden december tot maart gemiddeld 5 millimeter per maand.
Actuele weersberichten in Jordanië

Reisdocumenten
Geldig paspoort welke na terugkeer uit Jordanië nog 6 maanden geldig is. Visum kunt u op het vliegveld van Amman en Aqaba ter plaatse verkrijgen. Reist u over land dan dient u van te voren een visum aan te vragen bij de Ambassade in Den Haag of Brussel. Stuur een kopie van uw paspoort naar uw eigen email, in geval van verlies kunt u er altijd bij.

Eten en drinken
Water uit de kraan kan niet gedronken worden. Koop mineraalwater. Doe de eerste dagen voorzichtig met het eten, eet niet te vet en drink geen tot weinig alcohol. Vermijd eten aangeboden op straat of vlees dat niet goed gaar is. De Jordaanse gerechten hebben invloeden uit andere landen aan de Middellandse Zee en van traditionele Arabische gerechten. Hier een aantal gerechten die veel gegeten worden. Shoarma, Kibbih- gefrituurde balletjes gemaakt van een mix van vlees met bloem en uitjes, Felafel- gefrituurde balletjes van kikkererwtenpasta, opgediend in brood, Hummus een kikkererwtenpasta, gemixt met een sesampasta, knoflook en citroen, Foul bestaande uit bruine bonen, knoflook en citroen met veel olie. Een typisch bedoeïenengerecht is Mensaf, het bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten. Varkensvlees is niet te verkrijgen. Eet u geen vlees dan kan het alternatief zijn; geroosterde bloemkoolroosjes, gevulde tomaten of aubergine. Overal zijn alcoholische drankjes te verkrijgen behalve in de ramadan. Zelf drinkt men arak een anijsdistilaat. Er is volop heerlijk vers vruchtensap te verkrijgen.

Tijdzone
In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd in Jordanië wijkt af van de zomertijd in Europa. Begin: laatste vrijdag in maart (klok een uur vooruit). Einde: laatste vrijdag in oktober (klok een uur terug) Let op: het is mogelijk dat Jordanië besluit de zomertijd het gehele jaar aan te houden. In dat geval is er gedurende de Europese wintertijd een tijdsverschil van 2 uur.

Gezondheid en inentingen
Voor een vakantie naar Jordanië wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Echter voor actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. www.lcr.nl Informeer bij uw medisch specialist of vaccinatie voor u zinvol is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Taal
Arabisch. De gidsen spreken Engels.

Natuur
In het zuiden van Jordanië ligt de Wadi Rum woestijn. Jordanië bestaat voor ruim 90% uit woestijn. In het westen is het landschap heuvelachtig met diepe dalen die uitlopen in de rivier de Jordaan. De Jabal Ram is met 1754 meter het hoogste punt van Jordanië.

Geldzaken
De Nationale munt is de Jordaanse dinar (JOD) 1 Jordaanse Dinar = € 1.15 & € 1 Euro = 0.87 Jordaanse Dinar (JOD). Het in- en uitvoeren van Jordaans geld of andere valuta kan zonder beperking. U kunt bij elke bank en de grote hotels vreemde valuta wisselen. Behalve in Wadi Rum kan er elders overal gepind worden. In de grote hotels en restaurants kunt u ook betalen met een credit kaart.

Cultuur
Meer dan de helft van de Jordaanse bevolking is afkomstig uit Palestina. Zij leven vooral in het noorden en noordwesten van Jordanië. De andere helft zijn Transjordaniërs. Bedoeïenen (nomaden) leven in het zuiden van de woestijn nog een eenvoudig bestaan. Maar er zijn niet veel families meer over die nog het echte nomadenleven leiden. Het merendeel van de bevolking is islamitisch (soennitisch). 5% van de bevolking is christelijk, grieks orthodox, rooms katholiek, lutheranen en anglicanen.

Reisadvies
Het reisadvies voor vakanties naar Jordanië is positief. Jordanië staat bekend als één van de veiligste landen van het Midden Oosten. De meeste Jordaniërs zijn vriendelijke en gastvrije mensen.

Kleding
Wat uw kleding betreft raden wij u aan om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale bevolking. Neem in de zomer katoenen kleding mee een zonnebril en iets voor op uw hoofd. In de overige maanden ook warme kleding voor de avonden, deze kunnen flink afkoelen. In de maanden december tot april kan een regenjas goed van pas komen.

Overnachtingen
U overnacht afhankelijk van het programma in eenvoudige hotels oplopend tot 5 sterren hotels. Dit staat omschreven in uw reisgidsje soms overnacht u op een camping en soms in de open lucht in de woestijn er kan dan gebruik gemaakt worden van de door ons geleverde dun matras, dekens en tent. Boekt u een eenpersoonskamer dan krijgt u ook een eigen tent anders overnacht u in een 2- persoonstent. U kunt natuurlijk ook uw eigen tentje mee nemen.

Wandelingen
Gedurende de wandeltochten en of kamelentochten neemt u overdag alleen uw dag rugzakje mee. Uw overige bagage wordt door de jeep of een ezel/ dromedaris meegenomen. Al het kampeergerei is aanwezig waaronder ook tent en matras. Een slaapzak dient u zelf mee te nemen. Elke dag worden er 3 maaltijden bereid door de kok. Er gaat een professioneel Engelssprekende wandelgids met u mee.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contant geld, credit card, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, stevige wandelschoenen, reserve batterijen voor de camera, verrekijker, reisapotheek, zwemkleding, handdoek, lakenzak, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal.

Kamelentocht Jordanië

Boekencontact opnemen