Oman

Rondreizen

Veertig jaar geleden waande je je in Oman nog in de middeleeuwen. De jongste telg uit het Sultanaat Oman wilde vernieuwing en verbetering voor de hele bevolking wat dankzij de inkomsten uit olieproductie en aardgaswinning kon. Interne stammen hebben zich onder leiding van Sultan Qaboes vreedzame monarchie verenigd en het land staat nu op de 4e plaats in de top 10 van de meest veilige reis bestemmingen ter wereld.
Het Arabische karakter en de culturele historische invloeden van met name Portugal en het Ottomaanse rijk tekenen het land. Gastvrijheid staat in Oman hoog in het vaandel, je wordt hier warm onthaald door de lokale bevolking.
Duiken, wadi bashen, fietsen, wandelen, een bezoek aan beschermde schildpadstranden en slapen in de woestijn zijn één van de vele mogelijkheden die Oman te bieden heeft. Het sultanaat is een mix van groene oases, zandstranden, valleien met verschillende soorten planten en bergketens van wel 3.000 meter hoog.
Er is een ruime keuze aan hotels waarbij aan elk budget en ieders smaak wordt voldaan. Bovendien is het toegestaan om in Oman vrij te kamperen. Als reiziger kun je makkelijk met een terreinwagen de kleinere wegen, wadi’s, woestijn, bergvlaktes en duinen verkennen. Daarnaast wordt Oman gedomineerd door meer dan 500 machtige forten, gelegen op strategische plaatsen, zoals in de Simail kloof, die de route tussen Muscat en het binnenland vormde. Het Al Hajargebergte is een verbluffend mooi landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Samen met de 1700 km lange kustlijn van fjordachtige baaien vormt Oman een zeer veelzijdige vakantiebestemming.

Fjorden en Woestijn Oman

Rondreis Oman

Empty Quarter Oman