Algerije

Rondreizen

Algerije is een ongekend fascinerend, monumentaal mystiek en van oudsher geliefde reisbestemming welke met onze lokale Touareg gidsen met de nodige uitdagingen
goed en veilig bereisd kan worden.
De zuid mediterrane kust ligt bezaaid met een verbazingwekkende variatie aan Romeinse ruines waar een mythische verleden verloren is gegaan. Dit in tegenstelling tot de rumoerige onuitgesproken geheimen van de oude Islamitische Kasbahs van Algiers waar een hechte vorm van gemeenschapsleven al sinds de oudheid het alledaagse leven kenmerkt.
Gebouwd aan de mooiste kustplek van de hele Mediterrane, is deze Medina terecht als Unesco Werelderfgoed op de lijst gezet waarna ze is gered van verval door restauratie.
Dit land verdiend alleen hierom al meer bezoekers.
Dan moet onze grote droom nog vervuld worden als we de Hoge Plateua oversteken waar een volledige onderdompeling in de Sahara ons wacht. Algerije is een van de weinige landen waar de Sahara zich zowel door haar enorme omvang als oneindige varieteit en volle onverbiddelijkheid presenteert.
Net als in de buurlanden Libie en Niger vind je hier de best bewaarde en meest verfijnde prehistorische rotskunst ter wereld. Het hooggelegen rotsplateau Tassili NAjjer, staat op UNESCOs werelderfgoed lijst vanwege de vele rotstekeningen. Hiervan zijn sommige meer dan 12.000 jaar oud. Duizenden tekeningen en gravures laten o.a. menselijke figuren, olifanten, giraffes, neushoorns, struisvogels en ook koeien en geiten zien.
De diepe valleien en bizar gevormde rotspieken van het Hoggar gebergte vormen de kern van de Algerijnse Sahara en herbergt het thuisland van de grootste Touareg stam. De beeldentuin vormt een magnifiek schouwspel waar zand en rotsen elkaar afwisselen in een oneindige dans met de elementen.

Woestijnreis Algerije

Kamelentocht Algerije

Rondreis Algerije