Fly drive

Jordanië

Een uitgelezen manier om Jordanië in je eigen tempo te ontdekken is met een huurauto. Op deze roadtrip door Jordanie ga je de mooiste plekken zien. De Dode Zee, een aantal natuurreservaten van dit mooie land en natuurlijk de wereldberoemde roze rode stad Petra. Wij denken dat daar ook een woestijntrip door Wadi Rum niet mag ontbreken. Je kunt deze reis ook verlengen met een aantal dagen aan de Rode zee bij Aqaba.  

Data & Prijzen

Aantal dagen8
Prijs vanaf € 989,- per persoon bij deelname van 2 personen en gebaseerd op een tweepersoonskamer/ tent.
Inbegrepen alle logies met ontbijt, huurauto Renault Logan of gelijkwaardig, onbeperkt aantal kilometers, verzekering huurauto en afkoop eigen risico, 1 extra besrtuurder, diner op dag 5, jeepsafari halve dag Wadi Rum en entreekosten Wadi Rum.
Niet inbegrepen vlucht vanaf € 425,-ovvb, Jordan pass 70 jod= +/- € 99,-( schaf je de Jordan Pass aan dan is het visum gratis en ook alle entreekosten) 1 x € 45,- administratiekosten op factuur, alle overige maaltijden en drankjes, fooien, benzine- en parkeerkosten.
Deelname 4 personen Prijs € 795,- per persoon
Vertrek Dagelijks

Van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam – Amman

Aankomst op het vliegveld van Amman waar je de huurauto in ontvangst neemt en je eerste overnachting is in Amman. Amman met haar 4 miljoen inwoners is gebouwd op zeven heuvels en heette in de oudheid Philadelphia. Samen met Damascus en Jericho een van de oudste steden ter wereld. Het hotel ligt niet ver bij het Jordaans Archeologisch Museum vandaan, gebouwd in 1951 als cultureel centrum en nationaal museum. Bezienswaardigheden zijn Het Romeins forum, een Romeins theater, de tempel van Hercules en een Byzantijnse kerk. Verder is Amman een heerlijke wereldstad met moderne cafe’s, lounges, winkels en restaurants. Overnachting in The House Boutique Suites.

Dag 2

Amman – Jerash – Dode Zee

Je rijdt vandaag naar Jerash en of richting de Dode Zee. Garshu later Antiochie (aan de gouden rivier) nu Jerash was eens een bloeiende stad. Het omvat indrukwekkende tempels, uitgestrekte pleinen die bijzonder goed bewaard zijn gebleven uit de Romeins, Grieks en Byzantijnse periodes. De Dode Zee dat door de Arabieren het “omgekeerde meer” genoemd is,  nodigt je uit om op het zoute water te drijven, een hele leuke ervaring. Dit uniek geologisch- chemisch fenomeen is de diepste depressie op aarde. Je overnacht in Holiday Inn Resort Dead Sea aan de rand van de dode zee en met mooie tuinen.

Dag 3

Dode Zee – Wadi Mujib – Petra

Je kunt vandaag er voor kiezen om Madaba, de stad van de mozaieken te bezoeken en via de Ma’in Hot Springs naar Petra te rijden. Ben je meer een natuur dan cultuurmens ga dan via de hot springs naar het Mujib Reservaat. Dit reservaat ligt 410 meter onder zeeniveau en is hiermee het laagst gelegen natuurreservaat op aarde. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door een ruig natuurgebied. Tot op heden zijn meer dan 300 soorten planten, 10 soorten carnivoren en talrijke soorten verblijfs- en trekvogels geregistreerd. Sommige van de berg- en valleigebieden zijn moeilijk te bereiken en bieden veilige havens voor zeldzame soorten katten, berggeiten (steenbokken) en andere bergdieren. De Siq Trail is zelftandig te doen en duurt tussen de 2 to 3 uur open van 1 april tot 31 oktober. Overnachting in Little Petra Bedouin Camp.

Dag 4

Petra

Hoewel er veel over Petra is geschreven, bereid niets je echt voor op deze geweldige plek.  Petra is ongetwijfeld de meest waardevolle schat van Jordanië en grootste toeristische attractie. Uitgehouwen uit rotsen is het een zeer indrukwekkende erfenis van de Nabateeërs. Zij vormden een volk dat in de vroege Oudheid leefde in het Midden-Oosten. Hun koninkrijk besloeg delen van het huidige Jordanië, Syrië, Saoedi-Arabië en Israël. Zij dreven handel via de verschillende karavaanroutes. Onder andere de handel in wierook naar Jemen was belangrijk voor hen. De hoofdstad van de Nabateeërs was de stad Petra. De Nabateeërs hadden hun eigen religie. Centraal stond de verering van rotsen. Daarnaast hadden zij verschillende goden in hun pantheon. Ze hebben waterkanalen aangelegd, die van ondergrondse bronnen in de bergen via tunnels naar droge landbouwgronden leiden. Petra staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed.  Op ma- wo- en donderdag heb je de mogelijkheid om Petra by Night te zien. Wil je dat niet missen pas dan daar je vluchtschema op aan Overnachting in Little Petra Bedouin Camp, een waar paradijsje tegen de rotsen aangebouwd.

Dag 5

Petra – Wadi Rum

Je verlaat Petra vandaag voor Wadi Rum het is ongeveer 2 uur rijden. Wadi Rum is een prachtig woestijnlandschap met brede zandwadi’s en grillige rotspartijen. De kleuren van de bergen en het zand kleuren mee met de stand van de zon. Er zijn ook rotsgravures te vinden en door weer en wind gevormde rotsbogen. Een deel van Wadi Rum is beschermd door Unesco. Aan het begin van de Wadi is er een bezoekerscentrum dat informatie geeft over het gebied. Hier staat de gids klaar om je rond 13:00 uur te verwelkomen voor een verblijf en jeeptocht door deze woestijn. Je maakt een jeepsafari van een halve dag, bij voorkeur met anderen om zo de ritten te kunnen combineren. Overnachting in Bedouin Camp.

Dag 6 en 7

Wadi Rum – Aqaba

Niet ver van Wadi Rum ligt de stad Aqaba aan de Rode Zee. Een perfecte plek om je vakantie mee af te sluiten. Je kunt er terecht voor alle watersporten en natuurlijk ook heerlijk luieren in de warme zon aan het strand. Heb je wat meer tijd maak dan een dagtrip naar Farao island in Egypte vanuit Aqaba.
Overnachting in Mövenpick Resort en Spa. 

Dag 8

Aqaba – Amman – Amsterdam

Vandaag rijd je in ongeveer 3,5 uur terug naar het vliegveld van Amman waar je de auto inlevert en je vlucht naar huis neemt.

Reisinfo rondreizen Jordanie

Klimaat
Het westen van Jordanië heeft een mediterraan klimaat. Droge warme zomers en milde met vrij natte winters. Richting het zuiden wordt het klimaat warmer en droger, hier heerst een woestijnklimaat met zomerse temperaturen van meer dan 35°C en in de winter komen de temperaturen rond de 15°C en 20°C. Er zijn bovendien nog diverse klimaatsoorten door de hoogteverschillen. In het zuiden regent het weinig, in de maanden december tot maart gemiddeld 5 millimeter per maand.

Reisdocumenten
Geldig paspoort welke na terugkeer uit Jordanië nog 6 maanden geldig is. Visum kun je op het vliegveld van Amman en Aqaba ter plaatse verkrijgen. Reis je over land zorg dan dat je van te voren een visum aanvraagt bij de Ambassade in Den Haag of Brussel. Tip: stuur een kopie van je paspoort naar je eigen email in geval van verlies kan dat handig zijn.

Eten en drinken
Water uit de kraan kan niet gedronken worden, koop daarom mineraalwater. Doe de eerste dagen voorzichtig met het eten, eet niet te vet en drink geen tot weinig alcohol. Vermijd eten aangeboden op straat of vlees dat niet goed gaar is. De Jordaanse gerechten hebben invloeden uit andere landen aan de Middellandse Zee en van traditionele Arabische gerechten. Hier een aantal gerechten die veel gegeten worden; Shoarma, Kibbih- gefrituurde balletjes gemaakt van een mix van vlees met bloem en uitjes, Felafel- gefrituurde balletjes van kikkererwtenpasta, opgediend in brood, Hummus een kikkererwtenpasta, gemixt met een sesampasta, knoflook en citroen, Foul bestaande uit bruine bonen, knoflook en citroen met veel olie. Een typisch bedoeïenengerecht is Mensaf, het bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten. Varkensvlees is niet te verkrijgen. Eet u geen vlees dan kan het alternatief zijn; geroosterde bloemkoolroosjes, gevulde tomaten of aubergine. Overal zijn alcoholische drankjes te verkrijgen behalve in de ramadan. Zelf drinkt men arak een anijsdistilaat. Er is volop heerlijk vers vruchtensap te verkrijgen.

Tijdzone
In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd in Jordanië wijkt af van de zomertijd in Europa. Begin: laatste vrijdag in maart (klok een uur vooruit). Einde: laatste vrijdag in oktober (klok een uur terug) Let op: het is mogelijk dat Jordanië besluit de zomertijd het gehele jaar aan te houden. In dat geval is er gedurende de Europese wintertijd een tijdsverschil van 2 uur.

Gezondheid en inentingen
Voor een vakantie naar Jordanië wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Echter voor actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. www.lcr.nl Informeer bij uw medisch specialist of vaccinatie voor u zinvol is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Taal
Arabisch. De gidsen spreken Engels.

Natuur
In het zuiden van Jordanië ligt de Wadi Rum woestijn. Jordanië bestaat voor ruim 90% uit woestijn. In het westen is het landschap heuvelachtig met diepe dalen die uitlopen in de rivier de Jordaan. De Jabal Ram is met 1754 meter het hoogste punt van Jordanië.

Geldzaken
De Nationale munt is de Jordaanse dinar (JOD) 1 Jordaanse Dinar = € 1.15 & € 1 Euro = 0.87 Jordaanse Dinar (JOD). Het in- en uitvoeren van Jordaans geld of andere valuta kan zonder beperking. U kunt bij elke bank en de grote hotels vreemde valuta wisselen. Behalve in Wadi Rum kan er elders overal gepind worden. In de grote hotels en restaurants kunt u ook betalen met een credit kaart.

Cultuur
Meer dan de helft van de Jordaanse bevolking is afkomstig uit Palestina. Zij leven vooral in het noorden en noordwesten van Jordanië. De andere helft zijn Transjordaniërs. Bedoeïenen (nomaden) leven in het zuiden van de woestijn nog een eenvoudig bestaan. Maar er zijn niet veel families meer over die nog het echte nomadenleven leiden. Het merendeel van de bevolking is islamitisch (soennitisch). 5% van de bevolking is christelijk, grieks orthodox, rooms katholiek, lutheranen en anglicanen.

Reisadvies
Het reisadvies voor vakanties naar Jordanië is positief. Jordanië staat bekend als één van de veiligste landen van het Midden Oosten. De meeste Jordaniërs zijn vriendelijke en gastvrije mensen.

Kleding
Wat uw kleding betreft raden wij u aan om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale bevolking. Neem in de zomer katoenen kleding mee een zonnebril en iets voor op uw hoofd. In de overige maanden ook warme kleding voor de avonden, deze kunnen flink afkoelen. In de maanden december tot april kan een regenjas goed van pas komen.

Overnachtingen
U overnacht afhankelijk van het programma in eenvoudige hotels oplopend tot 5 sterren hotels. Dit staat omschreven in uw reisgidsje soms overnacht u op een camping en soms in de open lucht in de woestijn er kan dan gebruik gemaakt worden van de door ons geleverde dun matras, dekens en tent. Boekt u een eenpersoonskamer dan krijgt u ook een eigen tent anders overnacht u in een 2- persoonstent. U kunt natuurlijk ook uw eigen tentje mee nemen.

Wandelingen
Gedurende de wandeltochten en of kamelentochten neemt u overdag alleen uw dag rugzakje mee. Uw overige bagage wordt door de jeep of een ezel/ dromedaris meegenomen. Al het kampeergerei is aanwezig waaronder ook tent en matras. Een slaapzak dient u zelf mee te nemen. Elke dag worden er 3 maaltijden bereid door de kok. Er gaat een professioneel Engelssprekende wandelgids met u mee.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contant geld, credit card, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, stevige wandelschoenen, reserve batterijen voor de camera, verrekijker, reisapotheek, zwemkleding, handdoek, lakenzak, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal.

Fly drive Jordanië

Boekencontact opnemen