Wandelen in Sinaï Woestijn

Egypte

Ontdek met ons de Sinaï woestijn op deze 7 daagse wandeltocht waarbij elke dag tussen de 5 a 7 uur gelopen wordt. Je kunt een bezoek brengen aan het klooster van St. Catherine en het centrum waar waardevolle informatie is te vinden over het erfgoed en de omgeving rond het St. Catherine klooster; de stad St. Catherine is een gebied met cultureel erfgoed dat zeer de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt de Mozesberg beklimmen ook wel de berg Sinai of de berg Catherine genoemd, waar de overblijfselen van St. Catherine werden gevonden. De plek is van groot belang voor de Kopten (christenen).  Als je van wandelen in de bergen houdt, dan is dit de mooi gebied voor een trekking van 1 tot maximaal 15 dagen door bergen en valleien in Zuid-Sinaï. Voor degene die graag een jeepsafari of kamelentocht maken zijn hier de mooie Canyons en de gele zandduinen om te ontdekken. In de Sinaiwoestijn kun je ook fietstochten maken en bergbeklimmen. Ben je geïnteresseerd in medicinale en aromatische planten dan kun je hier ook je hart ophalen er zijn 472 plantensoorten in St. Catherine. Voor yoga en meditatie is de Sinaiwoestijn de plek er zijn zoveel ideale plekken om je te ontspannen, te mediteren of yoga te beoefenen. Gidsen zullen uit je buurt blijven en alleen onderbreken als dat nodig is; bv. voor de maaltijden. Wij bieden verschillende programma’s aan van 1 tot 15 dagen die geschikt zijn voor alle niveau’s en leeftijden. Je reis begint bij het dorp St Catherine. Je kunt er vanaf Sharm El Sheikh komen met het openbaar vervoer of met een taxi. Als je dat wilt kunnen wij ook de transfers voor je regelen vanaf Sharm el Sheikh – Caïro of met de grens Israël en Jordanië.

Data & Prijzen

Aantal dagen7
Prijs bij 2 personen € 995,- per persoon / bij 4 personen € 825,- per persoon, op basis van tweepersoonstent.
Inbegrepen wandelgids, kok, volpension dag 2 - 6, ontbijt op dag 7 en diner op dag 1 en 2 flessen mineraalwater per dag per persoon, tent en matras.
Exclusief vlucht, visa, transfers van en naar Sint Catherine, fooien, administratiekosten € 45,-
Deelname 4 personen
Vertrek dagelijks in de maanden september tot en met april

Van dag tot dag

Dag 1 – 2

Sint Catherine klooster- Wadi Al Shagg

Je dag begint met een bezoek aan het klooster van St. Catherine.  Daarna loop je door Wadi Al Arbain langs de rots van Mozes (Hajar Musa) en de twaalf waterbronnen, die nu helaas droog staan, dan beklim je de berg Sinai (Gebel Musa) om de zon onder te zien gaan en deze bijzondere plek te ervaren. Hierna daal je af naar het kamp naast het klooster van de veertig martelaren Deir Arbain. De volgende ochtend wandel je de berg af en kun je bij heldere dagen de Golf van Suez, Aqaba en de kerk van St. Catherine zien liggen. De wandeling gaat verder door  Wadi Al Shagg naar de plek waar je overnachting is.

Dag 3 – 4

Wadi Zawatin – Bab Al Donia

Vandaag wandel je langs Wadi Zawatin, waar eeuwenoude olijfbomen groeien tot aan de berg van Abbas Pasha, gebouwd door koning Abbas in de 19e eeuw. Overnachting in deze omgeving. De volgende dag kijk je vanaf grote hoogte neer op een prachtig vallei landschap. Het is werkelijk een van de mooiste landschappen en heet Bab Al Donia, wat deur van de wereld betekent. Hierna keer je terug naar Farsh Al Rommana om daar de nacht door te brengen.

Dag 5-6

Al Galt Al Azrak-Wadi Tenia-Wadi Itlah

Je wandelt vandaag verder naar Al Galt Al Azrak, waar tussen de granietrotsen een natuurlijk zwembad is ontstaan door regenwater en een ondergronds beekje. Hierin kun je en verfrissend bad nemen. Vervolgens passeer je Farsh Om Sela rotspartijen van een indrukwekkende schoonheid. Daarna daal je af naar Wadi Tenia voor de overnachting. De volgende dag staat de beklimming van Gabel Naaga of berg Naaga op het programma. Mooie panorama’s over valleien en spelonken. Hierna terug voor de overnachting in Wadi Itlah.

Dag 7

Naqb Al Hawa – Al Karm

Je laatste wandeldag loop je door Naqb Al Hawa met haar enorme massieve rotsblokken en palmbomen uitkomend bij de stam van Sheikh Awad, waar oude huizen staan en de bron is van deze stam, dan wandel je verder naar Al Karm om te eten. Hierna keer je me tde jeep terug naar de stad en is er een einde gekomen aan een fantastische wandeltocht in de Sinai. 

Reisinfo rondreizen Egypte

Klimaat
Egypte’s klimaat is eenvoudig samen te vatten heet en droog. Dit geldt voor het grootste gedeelte van het land het hele jaar met uitzondering van de maanden december, januari en februari. ‘s Winters als de zon onder gaat kan het al snel koud aanvoelen vanwege het grote temperatuurverschil. Gemiddelde temperatuur aan de Middellandse Zee is 20° C tot 26° C in Aswan. Maximum temperatuur in dezelfde gebieden kan oplopen tot 31°C aan de kust tot wel 50°C in het zuiden. Het regent zelden in het zuiden van Egypte hoewel in de wintermaanden het af en toe in Cairo en noordelijke gebieden een beetje kan regenen. Voor actuele weersberichten.

Reisdocumenten
Een paspoort welke geldig is nog 6 maanden na dag van vertrek uit Egypte. Visum is te verkrijgen op het vliegveld van Egypte en kost € 25,00.

Eten en drinken
Er is een grote verscheidenheid in het eten van oosters tot mediterraan. Eten is te koop in grote restaurants, snackbars en ook in kleine winkelstalletjes op een hoek van de straat. De kleinere snackbars hebben sandwich, pizza’s of franse frietjes op het menu staan. Wil je het lokale eten uitproberen dan kun je een broodje falafel (bonen en salade)of kushjarie (macaroni/vermicelli met pittige kruiden) uitproberen. Het traditionele Egyptische ontbijt is “foel” een gerecht van bruine bonen. De hoofdmaaltijd is meestal rond het middaguur, bestaat uit kip of rundvlees met rijst, groenten en soep met brood.Thee is hèt nationale vocht. Moslims drinken over het algemeen geen alcohol maar zijn tolerant tegenover de bezoeker. Alcoholische dranken zijn te verkrijgen in bars of de grotere hotels en zijn duur. Er zijn ook redelijke Egyptische wijnen te koop. Er is volop vers geperste sinasappel, suikerriet, mango, guava-, bananensap te verkrijgen.

Tijdzone
In Egypte is het 1 uur later ten opzichte van ons in de wintertijd. Zomertijd loopt de tijd gelijk met Nederland.

Gezondheid
Voor een reis naar Egypte zijn geen vaccinaties verplicht. Als advies voor vaccinaties wordt vaak genoemd DTP en Hepatitis A. Voor informatie verwijzen wij je naar de GGD of de huisarts. In elk dorp is een apotheek te vinden, praktisch alles is in Egypte te verkrijgen zonder doktersrecept. Drink voldoende water per dag dit voorkomt veel narigheid, wees voorzichtig met alcohol de eerste dagen. Gun je lijf even te wennen aan een ander klimaat.

Taal
De officiële taal in Egypte is het Arabisch maar je kunt ook met Engels uit de voeten. De omgangstaal verschilt per streek zo is er duidelijk verschil te horen in spreektaal tussen Caïro en Luxor.

Geldzaken
De valuta is in Egypte het pond (EGP) is verdeeld in 100 piaster. Lokaal wordt het pond geschreven als LE. 1 EGP is gelijk aan € 0,045 en € 1,- is EGP 22. Het advies is het geld ter plaatse te pinnen. Wissel je geld niet om in Nederland dit is een onvoordelige koers. Met de pin kunt je terecht in de grote steden. De meeste creditcards worden geaccepteerd.

Fooi
Het is een gewoonte om voor elke dienstverlening hoe klein ook een fooi te geven.Van oorsprong is het een welkomstgeschenk een teken van gastvrijheid en vriendschap. Tegenwoordig is het voor veel mensen een welkome aanvulling op het kleine maandsalaris. Neem dus altijd voldoende kleingeld op zak. Het kan soms heel wat deuren openen. De fooi voor de chauffeur/ begeleider is € 5,- per persoon per dag een goede richtlijn.

Kleding
Je bezoekt een overwegend islamitisch land wij adviseren je om daar de kleding op aan te passen. Wij komen op plaatsen waar het niet gewaardeerd wordt om in korte broek rond te lopen. Het is raadzaam om in de maanden november tot en met maart warme kleding mee te nemen, zoals een warme trui, das en sokken omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen in de woestijn.

Kamelentocht Sinai
Belangrijk om te weten bij de kamelentochten in Egypte. Iedereen heeft een ” eigen ” kameel dwz je kunt op de kameel zitten wanneer je dat wilt en waar de tocht dit toe laat en je kunt er voor kiezen om de hele reis mee te wandelen of een combinatie hiervan. Neem alleen sporttassen mee als bagage en geen hardschalige koffers. De bagage bij een kamelentocht mag niet meer zijn dan 12 kilo. In de woestijn slaap je in de openlucht. Neem voor de tocht in de Sinaï een isolerend slaapmatje en slaapzak mee. Neem goede ingelopen hoogsluitende wandelschoenen mee met een goed profiel. In de wintermaanden neem je een wind en waterdicht jack mee. Eventueel snorkeluitrusting. ’s Ochtends vertrekt men rond half negen vanuit het kamp en rond het middaguur is er tijd voor lunch en siësta en dan wordt er ’s middags nog weer eens 2 uurtjes gelopen. Vanwege weersomstandigheden of lokale omstandigheden kan er van het programma afgeweken worden.

Kamelentocht Westelijke Woestijn
Belangrijk om te weten bij de kamelentochten in Egypte. Iedereen heeft een ” eigen ” kameel dwz je kunt op de kameel zitten wanneer u dat wilt en waar de tocht dit toe laat en u kunt er voor kiezen om de hele reis mee te wandelen of een combinatie hiervan. Neem alleen tassen mee als bagage en geen hardschalige koffers. In de woestijn slaap je in de openlucht. Wanneer je een tent wilt gebruiken moet u dit voor vertrek aan ons doorgeven.
Je kunt gebruik maken van onze matrasjes, slaapzakken en wanneer nodig extra dekens. Neem goede ingelopen wandelschoenen mee met een goed profiel. Vanwege weersomstandigheden of lokale omstandigheden kan er van het programma afgeweken worden.

Overnachtingen
Je overnacht in middenklasse hotels in de steden, daarbuiten meestal in eenvoudige hotels. Wanneer je reist met de 4×4 in de woestijn kan er gebruik gemaakt worden van onze dekens, slaapzakken, matrassen en eventueel een tent.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contante euro’s, e-ticket, veldfles, dagrugzakje, hoofdkussentje, zaklantaarn, zakmes, bril voor contactlensdragers, reserve batterijen voor de camera, insectwerende middelen, imodium, EHBO spullen, zwemkleding, zonnebrandcrème, lippenbalsem, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.

Wandelen in de Sinaï Woestijn

Boekencontact opnemen