Rondreis

Marokko

Een heerlijke rondreis door het mooie Marokko. Je verblijft 2 nachten in Marrakech en rijdt met je huurauto richting de kust van Marokko, vlakbij Essaouira overnacht je. Essaouira is een leuke kustplaats waar je onder andere kunt surfen en veel kunstenaars hebben daar hun stek gevonden. Natuurlijk mag een rit over de Hoge Atlas niet missen en kun je de Kasbah van Ait Benhaddou bezoeken. Via de rozenvallei kom je uit bij de plaats Boumalne. In deze omgeving vind je de Dades kloof en Gorge du Tinerhir. Zorg dat je daar bent in de tweede helft van de middag wanneer de zon de bergen kleurt.

Data & Prijzen

Aantal dagen11
Prijs € 849,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inbegrepen alle transfers, huurauto economie klasse, logies met ontbijt.
Niet inbegrepen vlucht vanaf € 195,- 1 x € 40,- administratiekosten, alle overige maaltijden en drankjes, benzine- parkeerkosten en eventuele entreekosten.
Minimale deelname 2 personen
Vertrek wekelijks

Van dag tot dag

Dag 1-2

Amsterdam -Marrakech

Vandaag neem je de vlucht naar Marrakech. Je wordt verwelkomt op het vliegveld en door de chauffeur naar je Riad gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden. De volgende dag ga je zelfstandig de stad verkennen, Marrakech leent zich daar uitstekend voor. Je zou het Bahia paleis, Medrassa Ben Youssef, de souks of de tuinen van Majorelle kunnen bezoeken. Overnachting in Riad Aladin I Marrakech.

Dag 3-4-5

Marrakech – Ghazoua- Essaouira

In de ochtend neem je de huurauto in ontvangst en rijd je richting Ghazoua dat 10 kilometer ten zuiden van de vissersplaats Essaouira ligt. Overnachting in Riad Tamayourt Ghazoua. De volgende 2 dagen kun je genieten van de vissers-en kunstenaarsplaats Essaouira. Vanuit deze stad werden de handelswaren wereldwijd verscheept die aangevoerd werden door de karavanen vanuit Timboektoe. De stad heeft een gezellige en kleine souk. Halverwege de middag komen de vissersboten terug van zee. Je kunt bij de Zeepoort heerlijke verse vis eten bij een van de vele eettentjes. Volg een kookcursus of huur een quad als je graag een buitenactiviteit onderneemt.

Dag 6-7

Ghazoua- Ouarzazate

Vertrek vroeg omdat je flink wat kilometers voor de boeg hebt vandaag. Je rijd naar Marrakech via de Hoge Atlas naar Ouarzazate. Er wordt continue aan deze bergpas gewerkt. Er zijn veel haarspeldbochten en langs de route vind je van tijd tot tijd een dorp waar je wat kunt eten. Twee overnachtingen in maison d’hôtes Dar Farhana in Ouarzazate. De volgende dag kun je de Kasbah Ait benhaddou bezoeken. Bekend van vele filmscenes en beschermt door UNESCO vanwege haar unieke karakter. Of maak een rit met een quad door de semi-woestijn bij Ouarzazate.

Dag 8-9

Ouarzazate- Boumalne

Vandaag ga je via de Rozenvallei naar Boumlane. Voor de stad Skoura bevindt zich Kasbah Amerhidil waar je een rondleiding kunt krijgen van de gastheer, er zijn attributen te zien hoe het land bewerkt werd en soms nog wordt. Langs Kelaat M’gouna komend zou je rozenwater kunnen kopen, het is de streek van de rozenstruiken en er is een rozenwaterfabriek gevestigd en in de lente is er het rozenfestival. Twee overnachtingen in Dar Aham Dades. De volgende dag zou je de smalle kloof Dades kunnen bezoeken aan het eind wordt de kloof al smaller en klimt de weg steil omhoog. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Ook is Todra kloof niet heel ver vanuit Boumlane waar je kunt wandelen en/of bergbeklimmen (dit wel van tevoren organiseren).

Dag 10-11

Boumalne- Marrakech

Reis in alle rust weer terug naar Marrakech. Je kunt deels een ander route rijden halverwege de Hoge Atlas dan neem je de P2016. Overnachting in Riad Carina Marrakech. De volgende ochtend lever je de huurauto in en neem je de vlucht vanuit Marrakech naar Amsterdam.

Reisinfo rondreizen Marokko

Klimaat
Het klimaat in Marokko varieert afhankelijk van het landschap. Het berggebied heeft koude winters en matig warme, in het zuiden hete zomers. Veel neerslag valt vooral in de winter (800-1000 mm.) op de west hellingen van de Midden- en Hoge Atlas. Op de oostelijke hoogvlakte van Marokko valt aan de lijzijde van het gebergte weinig neerslag (200 mm). In de noordelijke kustvlakten van Marokko heerst een klimaat dat typerend is voor het Middellandse-Zeegebied, naar het binnenland neemt de invloed van het continent toe. Elke periode heeft zijn voordelen. Een reis naar Marokko kan dus het hele jaar door, maar houdt u rekening met de temperatuur schommelingen.

Reisdocumenten
Een geldig paspoort welke nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko. Voor Marokko heeft u geen visum nodig.

Eten en drinken
Couscous is het nationale gerecht van Marokko en wordt geserveerd bij allerlei feestelijkheden. Tajine is nog zo’n favoriet gerecht, een stoofpot van groenten, aardappelen, vis of vlees in allerlei variaties. Wat ook veel gegeten wordt is kefta, gekruide gehaktballetjes met ei in tomatensaus een ander lekker gerecht is poulet au citron, kip met citroen en olijven. Vaak komt er hariera, linzensoep, op tafel als voorgerecht. Men gebruikt veel kamoun (verwant aan komijn) en koriander. Muntthee wordt ook in dit land veel gedronken en er zijn allerlei vers geperste fruitsappen te verkrijgen. Marokkanen drinken een vrij licht lokaal bier, Flag Special of Castel maar er is ook Heineken gebrouwen in Casablanca verkrijgbaar. De aantal mooie wijnen zijn Boulaouane, Siroua, Sémillant en Clos du Pacha.

Tijdzone
In Marokko is het zomers 2 uur vroeger ten opzichte van ons en 1 uur vroeger in de winter.

Gezondheid
Voor een reis naar Marokko zijn geen vaccinaties verplicht. Als advies voor vaccinaties wordt vaak genoemd DTP en Hepatitis A. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de GGD, uw huisarts of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering ( LCR) www.lcr.nl. In België is dit het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be. Vermijd drankjes die niet rechtstreeks uit een fles komen en ijsblokjes. Eet alleen goed doorbakken vlees en fruit en groente dat gewassen, geschild of gekookt is. Neem even de tijd om te acclimatiseren, ga niet meteen vol in de zon zitten, bescherm hoofd en huid, drink veel water, doe voorzichtig met alcohol de eerste dagen en drink geen water uit de kraan.

Taal
De officiële taal in Marokko is het Arabisch maar u kunt ook goed met Frans uit de voeten en steeds beter met Engels. Andere voertalen zijn streek Arabisch en Berbertalen zoals; Rifain, Braber, Chleuh en Zenata. Hassani wordt gesproken door de Saharaoui die vooral in het zuiden van Marokko wonen. 

Geldzaken
De valuta is in Marokko de Dirham. 1 Marokkaanse Dirham = € 0.089 en € 1 = 11.28 Marokkaanse Dirham (MAD). Voor een actuele koers www.oanda.com. Er zijn biljetten van 500, 200, 200, 50 en 20.In alle steden kunt u geld pinnen en ook op de vliegvelden zijn pinautomaten of een wisselkantoor. Vergeet niet uw pinpas om te zetten naar wereldpas. Pin alleen als de bank open is want bij problemen slikt de machine de kaart in. Bij autohuur heeft u een creditcard nodig met pincode. Neem ook contante euro’s mee want soms werkt een pinapparaat niet of is het geld op. Het is goed om wat kleingeld bij u te dragen fooi, toiletbezoek etc. In restaurants wordt een fooi van ongeveer 10% verwacht, soms staat dit al op de bon, voor de chauffeur of reisbegeleider is het ook gebruikelijk om een fooi te geven.

Wandeltochten
Om plezier aan de wandeltochten te beleven moet u in een goede gezondheid zijn. Het niveau van een wandeltocht of trekking wordt bepaald door de loopafstand, de hoogte en de zwaarte van de dalingen en stijgingen, structuur van de paden, de aan of afwezigheid van klimtechniek en de weersomstandigheden. Onze wandeltochten in de bergen van Marokko worden begeleid door ervaren Nederlands of Engels sprekende berggids. De bagage wordt op muilezels vervoerd en zelf neemt u een dagrugzakje mee.

Wandeltochten met kamelen
Op de kamelentochten reist u in een kleine gezelschap en lopen er dromedarissen onder begeleiding van nomaden mee voor het vervoer van uw bagage en de matrassen, tenten, water, eten etc. Wilt u alle dagen uw eigen kameel dan geeft u dit aan op het boekingsformulier in het veld opmerkingen, meerkosten per dag € 55,-

Bagage en Kleding
Wij raden sterk aan om een weekendtas of een rugzak mee te nemen en geen harde koffers, deze zijn moeilijk op te bergen, neem zo min mogelijk mee, zeker niet meer dan 15 kilo. U bezoekt een overwegend islamitisch land wij adviseren u om daar de kleding op aan te passen uit respect voor de cultuur en religie in het land. U komt op plaatsen waar het niet gewaardeerd wordt om in korte broek, korte rok of blote schouders te gaan. Neem in de maanden november tot en met maart warme kleding mee, zoals een dikke trui, jas, das en sokken omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen.

Overnachtingen
Afhankelijk van de route en de reis overnacht u in een hotel of riad, in een tentenkamp of een guesthouse. Dit staat vermeld in het programma per dag.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas met cirrus/maestro logo, op sommige reizen een slaapzak, warme kleding voor de avonden in de maanden november tot en met april, stevige wandelschoenen, dagrugzak, veldfles, handdoek, toiletpapier, zaklamp, oordopjes, lakenzak, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor de camera, verrekijker, insectwerende middelen, imodium, jodium, , pleisters, zonnebrandcrème, zwemkleding, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.

Voorjaarsreis Marokko

Boekencontact opnemen