Empty Quarter

Oman

Vijf daagse woestijntocht door de beroemde Rub el Khali. De grootste zandwoestijn ter wereld die bekend staat onder de engelse naam Empty Quarter of bij ons als het Lege Kwartier.
Wij zijn de enige aanbieder in Nederland die deze reis onder auspiciën van een ex legerofficier kan aanbieden. De man heeft een enorme kennis van deze woestijn en kan vertellen waar de stappen van de Britse Wilfred Thesinger liggen. Hij zal je van harte welkom heten te midden van deze gigantische rode zandduinen en zoutmeren. Ervaar uit eerste hand het bedoeïenenleven in een van ’s werelds meest imposante omgevingen op aarde. Vijf dagen volledig van de buitenwereld afgesloten te zijn is een bijzondere ervaring. Overnachtingen zijn in de woestijn en er zal elke dag een warme maaltijd gemaakt worden.

Data & Prijzen

Aantal dagen11
Prijs € 1.399 per persoon gebaseerd op een 2 persoonskamer.
Inbegrepen al het transfer en vervoer, logies en ontbijt, vol pension dag 4 tot en met 8.
Niet inbegrepen vlucht vanaf € 559,- administratiekosten € 35, visum, alle overige maaltijden, drankjes en fooi.
Minimale deelname 4 personen
Vertrek Wekelijks in de maanden oktober tot en met april.

Van dag tot dag

Dag 1 – 2 – 3 

Amsterdam-Muscat-Salalah 

Je neemt de vlucht vanaf Schiphol naar Muscat en je vliegt daarna door naar het diepe zuiden van Oman naar de provincie hoofdstad Salalah. Op dag 2 arriveer je op het vliegveld van Salalah waar de chauffeur je verwelkomt en je naar het guesthouse aan zee brengt. Deze 2 dagen zijn vrij te besteden. Het is een heerlijke plek aan de Arabische zee waar je zo het strand oploopt. Het guesthouse ligt 200 meter vanaf het strand. Je kunt er mooie wandelingen maken in de omgeving waar grote plantages zijn met bananen – kokos- en papayabomen. Overnachting in het guesthouse aan zee.

Dag 4 – 8

Empty Quarter

Vijf daagse woestijntocht door de beroemde Rub el Khali. Het is een van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Eigenlijk kun je dit soort tochten niet omschrijven het is zo’n bijzondere ervaring en niet in woorden te vatten maar we doen ons best..
Wij zijn de enige aanbieder in Nederland die deze reis onder auspiciën een ex legerofficier kan aanbieden. De man heeft een enorme kennis van deze woestijn en kan je vertellen waar de stappen van de Britse Wilfred Thesinger liggen. Hij zal je van harte welkom heten te midden van deze gigantische rode zandduinen en zoutmeren. Ervaar uit eerste hand het bedoeïenenleven in een van ’s werelds meest imposante omgevingen op aarde. Vijf dagen volledig van de buitenwereld afgesloten te zijn is leerzaam. Je overnacht in de woestijn en er zal elke dag een warme maaltijd gemaakt worden.

Dag 9 – 10

Empty Quarter- Salalah

In de ochtend verlaat je de woestijn en kom je weer aan in de kustplaats Salalah. Vrij te besteden dagen in Salalah met twee overnachtingen aan zee. Salalah ligt in de meest zuidelijke provincie van Oman en geografisch gescheiden door een enorme grindwoestijn van de rest van het land. De historische wierookhandel, fantastische stranden, ontspannen sfeer en een interessante etnische mix is het een fascinerende plaats om te bezoeken. Wil je deze dagen wat ondernemen dan zijn er in de nabije omgeving veel interessante site te bezoeken zoals Job’s graf, Mughsail, Ayn Razat en Mirbat. 

Dag 11 – 12

Salalah-Muscat-Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Salalah voor de binnenlandse vlucht naar Muscat en van hieruit naar Amsterdam of Brussel.

Reisinfo rondreizen Oman

Geschiedenis
Al 5000 jaar voor Chr. was het zuiden van Oman een belangrijk handelsgebied voor onder meer wierook. Vanuit India en omgeving kwamen handelaren dit ruilen tegen specerijen. Na nog een handelsperiode met koper raakte Oman geïsoleerd van de rest van de wereld. Nadat er verschillende sultans het land hadden geregeerd, waren het de Portugezen die belangrijke havens innamen voor hun handelsroute naar Indië. Na 150 jaar van overheersing kwam de Omani in opstand en verjoegen de Portugezen. Tijdens de regeerperiode van sultan Said bin Sultan was Oman uitgegroeid tot een omvangrijk sultanaat. Het land strekte van Tanzania tot Pakistan. Halverwege de 19e eeuw kwam hier een einde aan, mede door de inmenging van de Britten. Het Oman van vandaag wordt sinds 1970 geregeerd door Sultan Qaboos bin Said.

Bevolking
In Oman wonen ongeveer 3,8 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte in het noorden van het land woont. Ongeveer een kwart daarvan zijn buitenlanders; gastarbeiders, Europeanen en immigranten. De grootste bevolkingsgroep zijn de Arabieren. Minderheden zijn Oost-Afrikanen en Indiërs. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 4 inwoners en daarmee is Oman een van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is vriendelijk en gastvrij.

Klimaat
De grote temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen, maar ook tussen het noorden en het zuiden kenmerken het klimaat van Oman. In de maanden oktober tot en met april is het zonnig en warm, de temperaturen liggen overdag tussen de 25°C en 35°C. De zomermaanden mei tot en met september zijn heet met een hoge vochtigheidsgraad tot 95%. In de woestijngebieden kan de temperatuur dan oplopen tot 45 à 50°C. Beste reistijd is van oktober tot en met april.

Reisdocumenten
Een paspoort welke nog zes maanden geldig is. Visum dient van te voren geregeld te zijn dit kan online https://evisa.rop.gov.om/ tegen betaling van 5 OMR ( ongeveer € 11,-). Verblijft u langer dan 10 dagen in Oman dan kost het visum 20 OMR ( ongeveer € 43,-). Je kunt het ook via Sahara Travel regelen, wij rekenen voor deze service € 20,- extra per visum.

Eten en Drinken
De Omaanse keuken is zeer voedingrijk en gevarieerd, waarbij saffraan een centrale rol speelt. Het eten in Oman is over het algemeen niet zo pittig. Visgerechten en fruit zijn in Oman populair. Twee bekende gerechten zijn Balaleet, een ontbijt van zoete vermicelli met ei, ui en kaneel en Machboos, vlees en rijst met ui, kruiden en gedroogde citroen. Koffie met kardemon of kruidnagel, thee met veel melk of gember. Het drinken van alcohol is bij de wet verboden, maar de duurdere restaurants en hotels beschikken over toestemming om alcohol te schenken.

Tijdzone
In Oman is het gedurende onze zomertijd 2 uur later en gedurende onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid
Voor een reis naar Oman zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen zijn vaccinaties hepatitis A en DTP. Bij zoogdieren kan rabiës voorkomen. Voor actuele informatie verwijzen wij je naar de GGD, je huisarts of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering ( LCR) www.lcr.nl. In België is dit het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen www.itg.be. Vermijd drankjes die niet rechtstreeks uit een fles komen en ijsblokjes. Eet alleen goed doorbakken vlees en fruit en groente dat gewassen, geschild of gekookt is. Neem even de tijd om te acclimatiseren, ga niet meteen vol in de zon zitten, bescherm hoofd en huid, drink veel water, doe voorzichtig met alcohol de eerste dagen en drink geen water uit de kraan.

Taal
Arabisch en je kunt in dit land goed met Engels uit de voeten. In sommige oorden Urdu Hindi en Swahili.

Flora en Fauna
De belangrijkste bomen zijn de wierookboom, welke voornamelijk groeien in Zuid Oman en de dadelboom. In de woestijn is de oleander een veel voorkomende plant. Er leven wolven, vossen en maar liefst 400 soorten vogels in Oman. Voor de kust van Oman zwemmen dolfijnen en walvissen. In Dhofar zijn flamingo’s te vinden en in Al Wusta de Arabisch Oryx. Zeeschildpadden zijn een bedreigde diersoort in Oman deze gaan aan strand in Ras al Hadd om hun eieren te leggen.

Geldzaken
De munteenheid van Oman is de Rial (OMR). 1 Omani Rial = ca. € 2,13 € 1 = 0,46 Omani Rial. Geld wisselen is eenvoudig, je kunt zowel op het vliegveld als bij hotels terecht, Amerikaanse Dollars en Euro’s kun je inwisselen. Je kunt in iedere stad of dorpje pinnen en creditcards worden geaccepteerd in restaurants en winkels op toeristische plaatsen en luxe hotels. Zorg dat je pinpas omgezet is naar wereld pas. Fooien geven aan personeel in restaurants of taxichauffeurs, gidsen of chauffeurs is niet verplicht maar wel gebruikelijk.

Bagage en Kleding
Neem een canvaskoffer mee het liefst geen hardschalige koffers. De temperatuur in Oman is het gehele jaar boven de 25 graden. Daarom adviseren wij je lichte kleding mee te nemen. Wanneer je heilige plaatsen bezoekt, dienen je schouders, knieën en armen bedekt te zijn. Neem in de wintermaanden een trui of vest mee want het kan ’s avonds flink afkoelen. Toon respect voor cultuur en religie door niet in korte broeken en rokken en met blote schouders rond te lopen.

Overnachtingen
Deze staan bij het dagprogramma vermeld.

Communicatie
Oman heeft een goed mobiel netwerk maar niet in de verafgelegen gebieden/ bergen. Koop een SIM kaart op het vliegveld, tankstation of winkelcentra. Je kunt gebruik maken van het internet in internetcafé’s en een wifi verbinding is te vinden in vele restaurants, winkelcentra en hotels.

Voltage
In Oman is dit 220 of 240 volt. Neem een universele adapter mee om uw elektronica op te laden.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereld pas, contant geld in US dollars of euro’s , zaklamp, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor de camera, insect werende middelen, imodium, jodium, zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en van het paspoort.

Empty Quarter Oman

Boekencontact opnemen