Tanzania Safari

Tanzania

Tanzania is bekend van haar wildparken en de Masai. Je vindt er de mooiste nationale parken in het noorden van Tanzania tegen de dramatisch mooie achtergrond van de Rift Vallei. De boomklimmende leeuwen bij Lake Manyara op een smalle strook van acaciabomen. Het minder toeristische Tarangire National Park dat de kenmerkende rode kleur van de aarde draagt en wordt gevoed door de Tarangire rivier. Een zee aan baobabbomen en zeer veel verschillende dieren vinden hier hun thuis. 
Serengeti het beroemdste wildpark ter wereld wat het toneel is van de grootste migratie van dieren in Afrika. De immense weidsheid van de savannevlakte wat appelleert aan hét Afrika-gevoel. De Ngorongoro-krater vormt door de grootste caldera ter wereld een natuurlijke bescherming voor de dichtstbevolkte dierenpopulatie ter wereld.
Deze reis is uit te breiden met een bezoek aan Zanzibar.

Data & Prijzen

Aantal dagen9
Prijs Laagseizoen gebaseerd op een tweepersoonskamer/tent € 2.549,- p.p. bij 2 personen - € 2.199,- p.p. bij 4 personen - € 2.069,- p.p. bij 6 personen.
Inbegrepen logies op basis van volpension, entreekosten voor de parken volgens programma, al het transfer en vervoer, je eigen gids en chauffeur in 4x4 jeep met opschuifbaar dak.
Niet inbegrepen vanaf € 695,- vlucht, $ 50,- visumkosten maaltijd op dag 1 en diner op dag 8, drankjes en fooi 1 x € 35,- administratiekosten.
Minimale deelname 2 personen
Vertrek wekelijks, je kunt de reis uitbreiden met een verblijf op Zanzibar.

Van dag tot dag

Dag 1 

Amsterdam-Kilimanjaro-Arusha

Vanaf Amsterdam neem je de vlucht naar Kilimanjaro in Tanzania. Daar word je verwelkomt door de gids/chauffeur en naar Arusha gebracht voor de eerste overnachting in Tanzania. Je overnacht in het Mount Meru hotel in Arusha.

Dag 2

Arusha- Lake Burunge-Tarangire

De safari kan beginnen vandaag! Je rijdt eerst naar het Tarangire Park, wat bekent is vanwege haar enorme kuddes olifanten en buffels, ook kun je er leeuwen, cheeta’s en luipaarden zien. In het park groeit de Baobab boom deze boom slaat het water op in de uitzonderlijke grote stamomtrek om het droge seizoen te kunnen overleven. Het park heeft grote moerasgebieden en de rivier de Tarangire stroomt langs het park wat in de periode tussen juni en november duizenden dieren aantrekt voor het verkoelende water. Overnachting in het Lake Burunge Tented Camp.

Dag 3

Tarangire-Ngorongoro

Na het ontbijt maak je een ochtend safari in het park en rijden daarna door naar Ngorongoro Sopa Lodge. Hier overnacht je de komende twee nachten een fantastische plek aan de rand van de Ngorongoro krater met een ongeëvenaard uitzicht. De lunch is op deze mooie plek en de middag is vrij te besteden. Overnachting in Ngorongoro Sopa Lodge.

Dag 4

Ngorongoro Krater

Je gaat vandaag op safari in de Ngorongoro krater. De Ngorongoro bevindt zich in de kraterhooglanden van Noordoost-Tanzania en onderdeel van het Serengeti-ecosysteem, grenst aan Serengeti National Park in het noordwesten en bevindt zich op het pad van de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. Van de uitgestrekte Serengeti National Park vlaktes tot de oostelijke arm van de Grote Slenk, strekt de Ngorongoro Conservancy Area zich uit over een prachtig gebied van 8.292 m2. Deze magnifieke savannes herbergen de Big 5, waaronder een dichte populatie van leeuwen, wildebeesten, zebra’s en gazelles. De vulkanische krater vormt een prachtige achtergrond tegen een aantal vruchtbare en rijkste weidegronden van Afrika. In het midden van de krater ligt een zoutmeer. Alleen de Masai zijn bevoegd om zich buiten de voertuigen in de krater te begeven. Overnachting in Ngorongoro Sopa Lodge.

Dag 5

Serengeti

De legendarische Serengeti is je bestemming voor vandaag, een uitgestrekte vlakte met schaarse vegetatie zorgt ervoor dat je een aantal van de bekendste wilde dieren kunt zien. De jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s is een van de grootste aantrekkingskracht van het park, maar het hele jaar door zijn er in de Serengeti roofdieren waaronder leeuwen, luipaarden en cheeta, samen met olifanten, giraffen, hyena’s, nijlpaarden, neushoorns en vele variëteiten van antilopen en vogels te zien. Aangekomen bij je tentenkamp nemen we eerst de tijd voor een heerlijke lunch. Later in de middag ga je dit bekende wildpark verkennen. Overnachting in het Serengeti Kati Kati Camp.

 

.

Dag 6

Serengeti

Serengeti betekent in het Masai eindeloze vlaktes en strekt zich uit over een gebied van 6.000 m2. Het ecosysteem is een van de oudste ter wereld. De essentiële kenmerken van het klimaat, de flora en fauna zijn nauwelijks veranderd de afgelopen miljoenen jaren. Wij gaan het gebied verder verkennen vandaag. Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties welke graag gebruikt worden door de cheeta’s en leeuwen als uitkijkpost. Overnachting in het Serengeti Kati Kati Camp.

 

.

Dag 7

Serengeti – Manyara

In de ochtend rijd je naar Lake Manyara aan de voet van de Grote Slenk of de Riftvallei welke zich uitstrekt van Syrië tot Mozambique. Zeer geliefd bij vogelspotters en een van de weinige de plekken waar de leeuwen graag in de bomen klimmen. Naast het andere wild wat je op deze reis hebt gezien is hier een grote concentratie flamingo’s te vinden. Overnachting in het Manyara Wildlife Safari Camp.

Dag 8 – 9

Manyara – Kilimanjaro – Amsterdam

Deze dag is vrij te besteden in het Manayra Wildlife Safari Camp. Het is prachtig gelegen en je kijkt uit over de vlakte waar wild aan je voorbij trekt. In de middag is er transfer geregeld via Arusha naar Kilimanjaro voor de vlucht naar Amsterdam. De volgende dag kom je aan op Schiphol.

Reisinfo rondreizen Tanzania

Klimaat
Tanzania kan ruw verdeeld worden in twee afgebakende klimaatzones. Het binnenland met zijn hooglanden ( meer dan 1500m hoogte) heeft een gematigd tropisch klimaat, de kust is vlakker en heeft een vochtig evenaarsklimaat. Hoe hoger je komt hoe lager de temperaturen en hoe dichter bij de kust hoe warmer. Men spreekt in Tanzania niet van een zomer en een winter maar van het droge- en het regenseizoen. Het droge seizoen: van mei tot oktober en van december tot februari, het heetst. Het grote regenseizoen loopt van half maart tot begin april de meeste regen valt in april. De avonden kunnen koel tot zelfs koud zijn. In de omgeving van de Ngorongoro Krater kan het kwik onder de 10 graden zakken. Van begin november tot half december vindt het kleine regenseizoen plaats. Dan regent het slecht enkele uren per dag dit is niet onaangenaam er zijn minder bezoekers en er is meer wild. Voor fotografen is dit ook een goede reisperiode vanwege het uitzonderlijke licht. De immense gele savanne onder een donkergrijze lucht.

Reisdocumenten
Een paspoort welke nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Tanzania. Visum is verplicht en ter plekke verkrijgbaar voor $ 50,-.

Eten en drinken
Je kunt het water in Tanzania niet drinken ook de ijsklontjes in je drankjes niet. Bier is overal te verkrijgen, de merken Safari – is vrij sterk, Kilimanjaro en Castle – is lichter minder schuim, en Bananenbier te verkrijgen in het Noorden in kleine eettentjes. De wijnen worden geïmporteerd vanuit Zuid Afrika. De meest verbreide schotel in Tanzania is ugali, brij van gestampte mais. Geserveerd met een stoofpotje, stukjes vlees met saus van ui en tomaat en fijngehakte groente. Pilau is ook een Tanzaniaans gerecht van rijst met kruiden en biryani een soort Indische rijstschotel.

Tijdzone
In Tanzania is het in de winter 2 uur later en en in de zomer is het 1 uur later ten opzichte van Nederland en België.

Gezondheid
In Tanzania komt malaria voor. Bescherm je goed tegen muggenbeten. Gebruik tabletten om malaria te voorkomen is aangeraden. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. In dit land komt gele koorts voor vaccinatie is verplicht als je vanuit een gele koorts gebied komt. Hepatitis A en DTP wordt aanbevolen. De autoriteiten kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als je de grens passeert. Er komt rabiës voor onder zoogdieren. Vermijd daarom contact met zoogdieren. Voor persoonlijk advies verwijzen wij je naar de GGD of uw huisarts.

Taal
De officiële taal in Tanzania is het Swahili maar het Engels wordt op vele plaatsen gesproken.

Geldzaken
De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling TZS. € 1,- is ongeveer 2800 TZS en $ 1,- is 22500 TZS. Je kunt het beste cash en onbeschadigde dollar biljetten, gedrukt na 2006, meenemen voor de reis. Je kunt niet bij alle banken pinnen, bij Barclays en de Stanbic bank lukt het meestal wel. De banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 15:00 uur de wisselkoers is wat onvoordeliger dan de wisselkantoren. Wisselkantoren zijn doorlopend geopend behalve op zondag. Neem ook wat shillings op zak voor de locale eettentjes of souvenirtjes etc. Betalen met creditcards kan alleen in de grotere en luxehotels de commissie is echter rond de 10%! Visacard wordt beter geaccepteerd dan de Mastercard. Tanzania is geen goedkoop land. De entreekosten van een park zijn tussen de $ 50 en $100 US dollar dan moet er ook nog betaald worden voor de autofee en de onderkomens zijn prijzig. Dit zit bij ons altijd in de prijs begrepen.

Elektriciteit
220 en 230 volt, 50Hz. Stroomonderbrekingen zijn vrij frequent. De stekkers hebben 3 contactpunten, twee platte en een verticale. Neem een adapter mee. De lodges hebben meestal een stroomgenerator die rond 22:00 uur uitgaat en rond 06:00 uur weer aan.

Fooi
Het is een gewoonte om voor elke dienstverlening een fooi te geven, van een kleine fooi voor de bagagejongen van het hotel en voor de gids/chauffeur van de safaritocht tussen de € 3,- en € 5 per persoon per dag.

Kleding
Neem makkelijk zittende kleding mee waaronder ook lange broeken en blouses of t-shirts met lange mouwen om je te  beschermen tegen muggen. Het is raadzaam om voor de avonden ook een sweater of jas mee te nemen omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen. Daarnaast vergeet niet je zwemkleding omdat er bij sommige lodges ook een zwembad is.

Overnachtingen
Je overnacht in prima hotels en lodges en in de Serengeti overnacht je in een tentenkamp.

Wat neem ik mee
kopie van uw paspoort en reisverzekering, vaccinatieboekje, muskietennet, zaklantaarn, verrekijker, bril voor contactlenzendragers, reserve batterijen voor uw camera, dagrugzakje, deet, imodium, zwemkleding, goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op je hoofd, sjaal. Je koffer moet een weekendtas of van canvas zijn het mag geen hardschalige koffer zijn.

Aanvullende informatie
Wij wijzen de reiziger nadrukkelijk op het avontuurlijke karakter van onze reizen met het daarbij horende gebrek aan comfort en met de mogelijke programma wijzigingen ten gevolge van plaatselijke omstandigheden. Gezien de aard van deze reizen dient de reiziger zich bewust te zijn van sommige risico’s, het gebrek aan medische hulpverlening, slechte infrastructuur en beperkte communicatiemiddelen. De reiziger kan hierbij geenszins de aansprakelijkheid inroepen van de reisorganisator of de lokale uitvoerders.

Safari in Tanzania

Boekencontact opnemen