Wandelreis Israel

Jesus Trail

Israel

De wereldberoemde ‘Jesus Trail‘ is een 6-daagse wandeling van totaal 65 km. door de regio Galilea. De route verbindt belangrijke plekken uit het leven van Jezus en laat ook andere historische en religieuze sites zien. Het biedt je een authentieke reis ervaring door zelf op stap te gaan en de kleine dorpjes en uitgestrekte ruige landschappen te verkennen. Het is geen zware route en de afstanden tussen de verschillende locaties zijn relatief kort, dus voor iedereen goed te doen. Een unieke gelegenheid om in je eigen tempo een belangrijk spoor door het leven van Jezus te volgen of als natuurliefhebber de geuren en kleuren van dichtbij te verkennen die het leven hier kenmerken. Je kunt dit pad zelfstandig wandelen aan de hand van een goede kaart en uitstekend aangegeven route. Sahara Travel regelt de transfers, overnachtingen en vervoert je bagage tussen de accomodaties. Je kunt deze reis ook verlengen met een bezoek aan Jeruzalem, Eilat, Tel Aviv of andere wensen met ons bespreken.  

Data & Prijzen

Aantal dagen6
Prijs € 1.279,- per persoon gebaseerd op een tweepersoonskamer
Inbegrepen 5 x logies en ontbijt, 3 x diner, transfer vanaf Airport Tel Aviv naar Nazareth, gids in Nazareth, transfer van je bagage tussen de hotels, Jesus Trail kaart en transfer naar Tiberias op dag 6.
Exclusief vlucht € 288,- o.v.v.b. alle overige maaltijden en drankjes, € 40,- administratiekosten, entreekosten en fooi.
Deelname bij 2 personen
Vertrek elke donderdag en zondag met uitzondering van de maanden juni, juli, augustus en op joodse feestdagen.

Van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam-Tel Aviv-Nazareth

Je neemt de vlucht naar Tel Aviv waar bij aankomst op het vliegveld de chauffeur klaar staat om je te verwelkomen en naar Nazareth te brengen. Je overnacht hier in een prachtig gerestaureerd 18-eeuwse herberg. Deze is gebouwd rondom een binnenplaats met fresco’s op het plafond en marmer op de vloer. De grote boogramen bieden uitzicht bieden op de oude stad en de Basiliek van de Aankondiging. Onze host komt op een afgesproken tijd je alle gewenste informatie geven voor je reis en verblijf.

Dag 2

Nazareth

Je begint de dag met een traditioneel en gezond Arabisch ontbijt met vers gezette koffie. Een lokale Nazireeër komt je meer vertellen over de ongelooflijk ontroerende geschiedenis van het gebouw waarin je verblijft. Hierna begint je eerste wandeling door de wirwar aan straatjes in de souks (markt) van Nazareth. Je kijkt je ogen uit als je ziet hoe je hier als local je dagelijkse inkopen doet. Hierna is er even tijd voor jezelf.
Dan nemen we je mee naar het nagebouwde dorp Nazareth zoals dat er rond de jaartelling moet hebben uitgezien. Al wandelend volg je de verhalen die het leven beschrijven in dit dorp.
Overnachting is weer in de herberg waar ook andere wandelgasten uit de hele wereld verblijven.

Dag 3

Nazareth- Kana – afstand 15,5 km

Bereid je voor op een stevige wandeling vandaag. Daar hoort een goed ontbijt bij. Je verlaat de oude stad met een klim van 406 treden omhoog welke beloond wordt met een adembenemend uitzicht over het landschap van Galilea.
Je loopt verder naar het Zippori National Park, een belangrijke, fascinerende en ook mooie archeologische vindplaats. Na hier wat tijd doorgebracht te hebben wandel je verder in de schaduw van de pijnappelbomen via een klein dorp naar het drukke stadje Kana. Het was hier op een bruiloft dat Jezus zijn eerste wonder verrichte. Ook jij zult in Kana gastvrij ontvangen worden in een traditioneel Arabisch guesthouse, waar je op lokaal eten wordt getrakteerd.

Dag 4

Kana- Kibboets Lavi – afstand 13.9 km

De ochtend begint met een gezond vers ontbijt wat je nodig hebt voor het avontuur van vandaag.
Het genieten begint gelijk als je Kana en de huizen met hun prachtige architectuur achter je laat en verder langs het Beith Keshet Forest loopt. Dit bos ligt op de oostelijke hellingen van Nazareth waardoor je een mooi uitzicht hebt op het lager gelegen Galilea en de Jizreël vallei.
Je maakt een stop voor wat verfrissing bij een militaire basis waar het een komen en gaan is van soldaten. Je wandelt verder naar kibboets Lavi, een actief opererende joodse kibboets en grootste fabrikant van synagoge meubilair ter wereld. Hier verblijf je in het moderne hotel van deze kibboets, waar je kunt zwemmen en tennissen. Het dinerbuffet is vanzelfsprekend koosjer.

Dag 5

Kibboets Lavi-Moshav Arbel-afstand 17 km

Na je koosjer ontbijt verlaat je het hotel en loopt door de kibboets boerderij waar je luidkeels begroet wordt door de veestapel.
Je eerste bestemming van de dag is ‘The Horns of Hattin’. Een ontzagwekkend panoramisch uitzicht van 360 graden vanaf de top van deze uitgedoofde vulkaan. Vervolgens neem je het pad naar Nebi Shu’eib, de allerheiligste plaats voor de wereldwijde Druzen-gemeenschap.
Het laatste stuk van de dag voert je terug in de tijd, door oude olijfgaarden en eeuwenoude landschappen die schijnbaar onaangetast zijn gebleven door de geschiedenis. Je vervolgt je pad verder naar Moshav Arbel, waar je de nacht zult doorbrengen. Een comfortabel bed en een heerlijke maaltijd wachten op je.

Dag 6

Moshav Arbel-Kapernaüm – afstand 18.5 km

Een goed ontbijt geeft de kick-start voor je laatste wandeldag. De eerste wandeling is naar het Mount Arbel National Park, waar je wordt begroet door een prachtig uitzicht op het meer van Galilea dat ligt te stralen in de ochtendzon.
Het pad naar beneden leidt je via een rotswand een bedoeïenendorp binnen, waarna je bij het meer van Galilea uitkomt. Aan dit meer liggen een aantal kerken die van oudsher een belangrijke rol hebben gespeeld. In Tabga zie je de mozaïekvloer die herinnert aan de broodvermenigvuldiging en je beklimt via een smalle heuvelrug de berg der Zaligsprekingen.
De eindbestemming is Capernaüm, de vissersplaats waar Jezus als profeet in het openbaar begon op te treden. Hier kun je deze oude site verkennen en mag je jezelf een schouderklopje geven; Je bent de laatste dagen van Nazareth naar Capernaum gelopen; net zoals Jezus deed! Je transfer staat klaar om je naar Tiberias te brengen. In overleg met Sahara Travel kun je van hieruit je reis verder bepalen of je eigen pad kiezen.

Reisinfo rondreizen Israel

Klimaat
Israël heeft lange, warme en droge zomers (april – oktober) en over het algemeen milde winters (november – maart) met wat droger, koeler weer in de heuvelachtige gebieden zoals Jeruzalem en Safed. Er is relatief veel regenval in het noorden en midden van het land, terwijl het in de Negev woestijn zelden en in het uiterst zuidelijke Eilat bijna nooit regent.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Israël heb je een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig is. Een visum is niet nodig je ontvangt een gratis bezoekersvisum, bewaar deze goed, je moet het weer inleveren bij vertrek uit het land. Een retour of doorreisticket is verplicht.

Eten & Drinken
Het water dat in Israel uit de kraan komt is van goede kwaliteit met een bijsmaakje maar goed te drinken. Toch kan het voorkomen dat je maag van streek raakt, koop dan flessen water in de supermarkt of in uw hotel. De Israelische keuken heeft vele invloeden, van Europees tot Arabisch. Zowel Joden als Moslims eten geen varkensvlees, dit tref je hier dus niet aan. Oosterse gerechten als Falafel en Kebab en de traditionele Joodse gerechten als vis, in kleine stukjes gehakte lever en kippensoep, staan hier op de menukaart. In Israel heb je ook een ruime keuze uit wijnen, likeuren en brandy’s. Israelische bieren zijn o.a. Maccabee en Gold Star.

Tijdzone
Het tijdsverschil met Israël 1 uur later.

Voltage
In Israël is 230 Volt. Je hebt een adapter nodig (3-pins).

Gezondheid
In Israël heeft men goede medische zorg, apotheken zijn over het hele land gevestigd en op feestdagen is er een wisseldienst. Zorg voor een goede reisverzekering, de medische zorg is erg duur. Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. Het vaccinatie advies is persoonsgebonden. DTP wordt aanbevolen. Bespreek met de GGD of je huisarts of vaccinatie voor je zinvol is. In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je goed te beschermen tegen muggenbeten. Rabiës kan bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren.

Taal
De officiële talen zijn het Hebreeuws (Hivriet) en het Arabisch. De meeste Israëli’s en Arabieren spreken echter vloeiend Engels. In de toeristische centra kun je ook goed terecht met Duits of Frans.

Geldzaken
De officiële munt van Israël is de Shekel (ILS), onderverdeeld in 100 Agorot. 1 Israëlische Sjekel is ca. 0,24 eurocent. 1 euro is 4,12 ILS. Banken zijn over het algemeen geopend van 08.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur van zondag t/m donderdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij de meeste banken vind je pinautomaten of kun je contant geld wisselen. Creditcards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Israëlische middenstand kun je op veel plaatsen met de creditcard terecht.
In de dienstverlening (hotels, restaurants, taxi’s, gidsen etc.) verwacht men een fooi indien je goed bediend bent. In restaurants wordt over het algemeen 10% fooi gegeven, uiteraard afhankelijk van de verleende service.

Kleding
Als je Israël in de zomer bezoekt, neem vooral luchte kleding mee. Het is ook geen slecht idee een trui of jas mee te nemen, want het kan ‘s nachts in de bergen en in de woestijn behoorlijk afkoelen. Voor een bezoek aan Israël in de winter heb je warme kleding nodig – een jas en regenjas,  goede schoenen, een sjaal en andere warme kleding. Het weer in Israël is niet zo koud als in Europa, maar het is ook niet echt warm en het kan regenachtig zijn. Neem voor dagtochten een kleine tas of rugzak mee. Reis je naar Eilat of de Dode Zee, neem dan zwemkleding mee, omdat het daar zelfs in de winter warm genoeg is om te zwemmen. Wanneer je een kerk, moskee of synagoge naar binnengaat zorg er dan voor dat je schouders en benen bedekt zijn.

Overnachtingen
Dit wordt in het programma per dag beschreven.

Telefonie & Internet
Israël heeft een uitstekend netwerk. Bijna overal is wifi beschikbaar.

Feestdagen
Israël is een land waarin Joden en Moslims samenleven en beiden hebben hun feestkalender.
Feestdagen Israel & Feestdagen Palestina

Foto & Film
Zorg voor voldoende geheugen voor je digitale camera. Fotografeer geen gevoelige plaatsen als checkpoints en vliegvelden. Maak niet zomaar een foto van de lokale bevolking, vraag eerst om toestemming.

De Shabbat
Begint op vrijdagavond bij zonsondergang en duurt tot zaterdagavond bij zonsondergang. Alle joodse winkels en instellingen zijn gesloten, het openbaar vervoer ligt nagenoeg stil en vele culturele- en uitgaansgelegenheden zijn gesloten. Voor de Arabieren geldt vrijdag als rustdag, de Arabische winkels zijn dan veelal gesloten.

Wat neem ik mee
paspoort, pinpas omgezet naar wereldpas, contant geld, zaklantaarn, bril voor contactlenzendragers, ORS, loperamide, jodium, koortsthermometer, schaartje, pincet, pleisters, verband, zonnecrème, zwemkleding, kopie paspoort en reisverzekering.

Wandelreis Jesus Trail Israel

Boekencontact opnemen