Woestijnreis Algerije

Woestijnreis Algerije

Een Saharareis pur sang. Quelta’s en wadi’s en de verborgen prehistorische schatten welke zich vertonen in rots gravures en tekeningen van wel meer dan 10.000 jaar oud. Kortom een van de mooiste woestijnen op aarde ligt in het zuiden van Algerije met prachtige landschappen, fotogenieke duinen en rotsen in de meeste bizarre vormen.

Woestijnreis Algerije 

Algerije is een van de weinige landen waar de Sahara zich zowel door haar enorme omvang als oneindige variëteit en volle onverbiddelijkheid presenteert.
Net als in de buurlanden Libië en Niger vind je hier de best bewaarde en meest verfijnde prehistorische rotskunst ter wereld. Het hooggelegen rotsplateau Tassili N’Ajjer, staat op UNESCO’s werelderfgoed lijst vanwege de vele rotstekeningen. Hiervan zijn  sommige meer dan 12.000 jaar oud. Duizenden tekeningen en gravures laten o.a. menselijke figuren, olifanten, giraffes, neushoorns, struisvogels en ook koeien en geiten zien.

Rockart in de sahara van algerije vindt je veel in de Tassili n’Ajjer en het Hoggar gebergte.

Bekijk hier de Woestijnreis Algerije

De reis begint in Djanet en gaat door een groot gebied van de Tassili  N’Ajjer gebergte waar geen dorpen of wegen meer zijn. Je slaapt elke nacht onder de sterrenhemel en met compleet een met de natuur. Deze reis is een op en top woestijnreis.